Alt er klart for nedtelling til påske!

Akkurat som jeg gjør til jul, så liker jeg å telle ned til påskeferien med noen kjekke påskeaktiviteter. Det trenger ikke være så veldig omstendig, men en hyggelig markering er aldri feil. Nå er det jo en gang slik at påske ikke bare handler om søte kyllinger, påskeharen, påskeegg eller sjokolade. KRLE er ikke ett av mine undervisningsfag, men jeg liker å inkludere påskefortellingen i arbeidet med påskeforberedelser. I tillegg sniker jeg inn litt norsk og litt matematikk - da kan vi kose oss med god samvittighet!

Hvis du er på jakt etter bildekortene jeg har lagt ut gratis finner du dem nederst i innlegget! 🙂
Matematikkoppgavene inneholder addisjonsoppgaver, tallrekker, telling, å lage mønster, å sortere etter størrelse (måling, cm), regning og fargelegging, å lage egne fargeleggingsoppgaver basert på regnestykker og mer. Norskoppgavene inneholder blant annet å lage påskefortelling (egne skriveark med påskemotiv er inkludert), ord-i-ord og «positive og negative verb».

Påskefortellingen er tilgjengelig som et separat lesehefte - men det er også inkludert i Påskepakken! Heftet er lagt opp med to sider tekst (A5), etterfulgt av innholdsspørsmål. På den måten kan elevene bryte ned fortellingen og jobbe med den gradvis. Jeg har brukt den som en del av lesestasjoner før, noe jeg syns fungerte godt! Alle spørsmålene er også samlet til slutt, og det er med egne skriveark med motiver fra Påskefortellingen.

reklame

Hvis du har lyst til å jobbe med å gjenfortelle Påskefortellingen muntlig kan en fin måte være å bruke disse bildekortene. Dere kan ha en forteller-ring der elevene kan trekke et kort hver og forklare hva/hvem kortet handler om. Du kan blande alle kortene sammen, og la elevene jobbe med å finne en slags rekkefølge basert på hva de husker fra fortellingen. Du kan også skrive ut to sett og spille memory med dem. Mange muligheter!Som du ser av bildekortene under kommer de i tre versjoner. En versjon har bilde og tekst på samme side. En versjon har bare bilde. En versjon har bare tekst. Du kan skrive ut de to sistnevnte dobbeltsidig for å få teksten på baksiden av hvert bilde. Det kan være lurt å laminere kortene så kan du bruke dem år etter år! 🙂

Påskefortellingen

Jeg har også blogget om noen måter man kan bruke bildekortene på, det kan du lese mer om her!  Bildekortene er lagt til Påskepakken og Påskefortellingen i butikken, men du kan også laste dem ned gratis her i bloggen. Du får begge målformer i samme nedlasting!

Klikk her for å laste ned bildekort knyttet til Påskefortellingen!

Jeg håper disse kortene blir nyttige for deg! Ha en riktig god opplading til påske -og en fin ferie når den kommer!

Publisert: 22. mars 2017
Endret: 11. januar 2021

4 svar til “Alt er klart for nedtelling til påske!”

  1. Jeg jobber i barnehage og jeg har aldri sett siden din før nå! Bildekortene til påsken likte jeg godt, det er ikke siste gangen jeg besøker deg. Veldig mye fint her.

    • Kjekt å høre Eva! Mye av det jeg lager til begynneropplæringen på skolen vil nok fungere fint i barnehagen også, med litt støtte! 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *