Samarbeid med Bokhari – bærekraftige bærenett med mening

Jeg har inngått et samarbeid med den norsk-pakistanske bedriften Bokhari. BOKHARI er eneleverandør av Malimo sine bærekraftige bærenett med mening - la meg fortelle deg mer om dette! >> Klikk her for å handle nett.

Hvem er Bokhari?

Bokhari produserer håndlagde og unike produkter. De skaper arbeidsplasser for håndverkere i Pakistan, og et bedre liv gjennom meningsfylt og trygt arbeid. Yawar Bokhari startet i 1989 opp og utviklet filleryefabrikken BOKHARI, som ligger i Sultanabad, en landsby på rundt 15.000 innbyggere rett i utkanten av Faisalabad. Her er svært mange analfabeter og det er vanskelig å få skolegang for barn. Fabrikken gikk godt, men levekårene i området var dårlige. Yawar Bokhari startet derfor LAMS-skolen for å gi de ansatte sine barn gratis skolegang - mer om dette under.

Bærenett som er bærekraftige

Bomullsproduksjon er belastende for miljøet. Bomullsproduksjonen har utfordringer blant annet knyttet til kjemikaliebruk og bruken av vannressurser. Fairtrade.no skriver at overdreven bruk av sprøytemidler og kjemikalier, samt det høye vannforbruket som går med til dyrking, har ført til naturødeleggelser og mangel på trygt drikkevann for millioner av mennesker. Bruken av sprøytemidler fører i tillegg til alvorlige helseskader for bønder og arbeidere som jobber innen bomullsdyrking. Bokhari sparer miljøet ved å bruke 100% resirkulert bomull (les mer om resirkulert materiale hos Grønt Skift).

Bærenett med mening

Hvert nett man kjøper som er produsert av Bokhari bidrar til å støtte LAMS-skolen, der over 700 barn får bedre levekår gjennom utdanning. Elevene på skolen er de fabrikkansatte sine barn, og der får de 14 års gratis skolegang (!). Som nevnt ovenfor ble skolen startet av Yawar Bokhari for å bedre lokale levekår. Over 700 elever, de fleste jenter har i dag plass på skolen LAMS, som ligger vegg i vegg med Bokharis fabrikk. Mange av jentene er de første i sine familier som lærer å lese og skrive! Målet er å bidra med trygghet og sosiale rammer for vevernes familier. Overskuddet av tekstilproduksjonen går til drift og videreutvikling av LAMS-skolen. Kjøper du et Bokhari-produkt er du derfor med på å gi jenter en mulighet til å være med å bestemme sin egen fremtid.

På bildet er Shabana med barna sine Laiba (14), Mubashar (7) og Muneeba (11) – alle tre går ved LAMS-skolen. Mannen til Shabana er ikke i jobb (han ble skadet i en tidligere jobb – i et land uten noen form for sykelønnsordning), så Shabana er familiens eneste inntektskilde. Shabana har jobbet hos Bokhari i over ti år.

Bærenett med utvidet mening

Jeg har designet både generelle, kjekke utdanningsnett som viser litt av mylderet vi står ovenfor hver dag:

I tillegg har jeg designet noen nett som er svært meningsfulle for meg, spesielt etter at alt styret med Resett og alle de kvasse tilbakemeldingene som kom i forbindelse med det. Kommentarfeltene på nett er jo ikke noe nytt, men det er lett å la de være fordi det blir for mye. Her er barna nøkkelen. Barna er fremtiden, og det er vår felles oppgave å gjøre dem til gagns menneske. Ruste dem for livet og gi dem ballasten de trenger. Fremmedfiendtligheten og hatet mot minoriteter og LHBT-personer jeg har mottatt er på en måte overraskende, men samtidig ikke. Vi ser det over alt på nettet. Mye av innholdet mitt handler om likeverd, toleranse, menneskeverd og inkludering. Dette beskyldes for å være "propaganda", "oppmuntring til homofili", "snikislamisering" og "hjernevasking". Selve kritikken faller på sin egen urimelighet siden vi ​skal​ være bærere av formålsparagrafen. 

På grunn av alt dette, og lidenskapen for opplæringen, har jeg selv designet et nett basert på formålsparagrafen. Dette skal jeg bære rak i ryggen og stolt i hjertet. Krefter som jobber mot likeverd, inkludering og toleranse må aldri vinne frem. Jeg håper så mange som mulig vil bære dem sammen med meg​. Dette er et knallgodt budskap å fronte, og jeg har en liten drøm om at slike nett vil gis fra ledelse til ansatte, fra kollega til kollega .. og kanskje finne veien under et juletre?

Bærenett - kun fantasien som setter grenser!

Jeg drodler allerede med flere varianter og er spent på å se hva samarbeidet med Bokhari kan føre med seg. Det er en veldig god sak å støtte LAMS-skolen, og jeg er stolt av å kunne bidra. Hvis du har noen tips eller ideer til nett jeg kan designe så gi meg gjerne en lyd!

Publisert: 24. oktober 2019
Endret: 9. juni 2021

Deprecated: Filen Tema uten comments.php er foreldet siden versjon 3.0.0 med ingen alternativer tilgjengelig. Vennligst inkluder en comments.php-mal i ditt tema. in /nas/content/live/malimoas/wp-includes/functions.php on line 5613

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *