Hvordan bruke min.malimo.no?

Les hele oppskriften for å vite hvordan du skal bruke løsningen videre. Jeg får et stort antall e-poster, og det meste du trenger å vite vil stå under. 🙂 Ta kontakt hvis noe er uklart!

Nå er malimo.no oppgradert. De største endringene er for deg som har full tilgang (abonnement) på siden. Tidligere måtte du legge inn kjøp i butikken for at tilgangen til materiell skulle aktiveres, nå har jeg bygget en helt ny løsning som gjør at du kan laste rett ned. Du kan bruke https://butikk.malimo.no for å bla og lete i kategorier - men jeg har også laget et filtersøk inne på selve brukersiden https://min.malimo.no/produkter

Materiell som er kjøpt utenfor abonnement ligger inne på "Kjøpte produkter". Det man har lastet ned via abonnementet tidligere vil ikke vises noen plass - rett og slett fordi det er en ny platform. Brukere med abonnement laster bare ned det de trenger slik vist under.

NB! For at du skal kunne logge inn på brukeren din må du sette et nytt passord. Gjør det ved å klikke på linken og bestille nytt passord her: https://min.malimo.no/


Fremsiden på min.malimo.no

Dette er den nye brukersiden din. Enn så lenge er denne fremsiden statisk og lik for alle, men vil etterhvert ha tilpasset innhold for det du velger som interesser knyttet til din bruker. Hvis du f.eks er interessert i kun 1.-2.trinn vil det være mulig å velge. Kun barnehage. Eller kanskje 3.trinn og lesing er det du er opptatt av.

Denne siden utvikles videre utover høsten, men vil allerede nå gi deg et godt utgangspunkt for å finne det du trenger.

Produkter - min.malimo.no

Her inne kan du bruke kryssfilter for å lete etter relevant materiell. Du kan hake av på fag, trinn/nivå, hvilken type materiell du leter etter og hvilken målform (eller språk) du vil ha det på. Dette er ment som et alternativ til å lete etter ting i butikken.

Du kan fremdeles bruke butikken også hvis du foretrekker det. Fysiske varer vil kun vises i selve butikken enn så lenge (https://butikk.malimo.no).

På begge steder klikker du på produktet og så "Last ned".

Valgt produkt - min.malimo.no

Når du filtrerer eller søker og finner et opplegg du vil se nærmere på kan du bare klikke på bildet. Da åpnes det et lite vindu som gir deg litt mer informasjon. Derfra har du også tre knapper du kan trykke på:

Last ned (viser deg filer tilknyttet så du kan velge målform bl.a) - denne vises kun dersom man har abonnement. Hvis ikke kan materiellet kjøpes i nettbutikken.

Les mer (åpner opp produktsiden så du kan få mer informasjon)

Se i nettbutikk (hvis du vil se på produktet i butikkoppføringen)

Produkt - butikk.malimo.no

Hvis man ikke har abonnement bruker man butikken på akkurat samme måte som tidligere - men kjøp vil finnes inne på "Min Malimo" (link helt øverst på bildet, ved siden av Søke-knappen).

Det er også mulig å laste ned via butikken dersom man har abonnement. Da klikker du deg inn på selve produktet og velger den grønne knappen kalt "Last ned". NB! Prisen på produktet vises, men med abonnement kan man laste rett ned (ellers står det en Kjøp-knapp der).

I butikken kan du bla i kategorier, men ikke bruke kryssfilter på samme måte som inne på min.malimo.no/produkter

- så det er helt opp til deg hva du foretrekker å bruke for å finne det du trenger.

Planlegg - min.malimo.no

Funksjonaliteten for å sortere materiellet i mapper er nå tilgjengelig. Denne kan brukes av de som har abonnement og de som kjøper enkeltmateriell. Man kan legge inn både materiellet man har tilgang til, og materiell man planlegger å bruke senere. Her kan du lage mapper for fag, enkeltelever, grupper - hva som helst. Dette vil gjøre det enkelt for deg å planlegge undervisningen.


Du kan opprette så mange mapper du vil, og du kan lage undermapper i disse. Klikk på mappe-ikonet med plusstegn til høyre for å opprette. Inne på Produkter og Kjøpte produkter vil du kunne klikke på materiell og får da opp alternativet å «Legg til i mappe». Klikk der og velg så blant mappene du har laget for å legge til.

"Kjøpte produkter" - min.malimo.no

Denne delen av siden vil vise en oversikt over materiell man har kjøpt utenfor abonnement. Det vil ikke ha noen spesiell funksjon så lenge man har aktivt abonnement, da er det "Produkter" og etterhvert "Favoritter" som gir god arbeidsflyt. Dersom man handler enkeltopplegg vil disse altså vises her.

Verktøy

Verktøyene er generatorer som man har fri tilgang til når man har abonnement. Den første er snart ferdig utviklet og blir lagt til så fort det er klart. Man vil kunne se inne på siden hvilke som er planlagte. Hvis du har noen ønsker om tillegg her så gi meg gjerne en lyd. Det er veldig krevende å utvikle slike verktøy (selv om det gjerne virker enkelt), så det tar tid. Gleder meg til å oppdatere denne delen av nye min.malimo.no med deg! 🙂

Spørsmål om oppdateringen? Ta gjerne kontakt på [email protected]
- eller bruk meldingsboblen nede til høyre! 🙂

Publisert: 29. november 2020
Endret: 19. oktober 2022

4 svar til “Hvordan bruke min.malimo.no?”

    • Hvis man har abonnement har man fortsatt tilgang og kan laste ned alt. Da vil kun gamle kjøp utenfor abonnement overføres (gjøres manuelt). Hvis man ikke har abonnement og noe mangler på «kjøpte produkter» er det bare å ta kontakt på [email protected] så skal jeg sjekke det. 🙂

  1. Hei
    Har laget mapper og lastet ned div.ordukter.Når jeg åpner disse må de lastes ned på nytt,men hvor legger de seg?

    • Hei Heidi! Filene du laster ned lagres lokalt på enheten du bruker. 🙂 Så kan du skrive dem ut, bruke dem digitalt eller det som måtte passe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Andre interessante innlegg på Malimo.no