Vinter-OL – Faktatekster med innholdsarbeid | LESEGLØD-serien

5.00 av 5 basert på 1 kundevurdering
(1 kundeomtale )

I dette LESEGLØD-opplegget får du
★ Faktatekster om 10 tema knyttet til OL
★ Innholdsarbeid med fasit
★ Ekte bilder!
★ 80+ sider
★ Bokmål, nynorsk og engelsk

  • Digital
  • Bokmål
  • Engelsk
  • Nynorsk

75,00kr

Du tjener 75 poeng på dette opplegget!

Produktbeskrivelse

LESEGLØD er en serie lesetekster der ulike tema belyses.  Tekstene er ofte differensiert i to eller tre nivå og har alltid inkludert arbeidsoppgaver som går på innholdsforståelse. Formålet med serien er å tilby et rikt temautvalg med en innpakning som oppleves interessant og motiverende for elevene.

I dette opplegget handler det om de Olympiske leker – et stort arrangement som tar mye plass i nyhetsbildet både før og etter det finner sted. Elevene får dette med seg, og mange har kanskje foresatte eller søsken som ser på ulike grener. Å bruke lesetekster om OL er en fin måte å «utnytte» denne interessen for å bygge engasjement rundt lesingen.

Nivådelte tekster

Lesetekstene i dette opplegget er nivådelt. De har samme meningsinnhold slik at elever på ulike lesenivå skal kunne diskutere tekstene og innholdet i dem. Nivå 1 er markert med to medaljer i øvre venstre hjørne. Nivå 2 er markert med OL-ilden i øvre venstre hjørne. Ved første øyekast kan de se like ut, så legg merke til illustrasjonene. Med unntak av teksten om Pyeongchang har alle emner to sider til hvert nivå.

Tekstene/emnene i opplegget er: Olympiske leker, Pyeongchang, bob, curling, kunstløp, ishockey, aking, ski, snowboarding og hurtigløp på skøyter. NB! Tekstene tar ikke hensyn til evt forkunnskaper om øvelsene, da dette grunnlaget er svært varierende hos elevene. Ikke alle elever i Norge er født med ski på beina. Å aktivere forkunnskaper er kun positivt.

Hva betyr 4+?

Oppe i høyre hjørne av forsidebildet står det 4+. Dette er en indikator som vises på hvilke trinn jeg anser tekstene som egnet, i dette tilfellet fra 4.trinn og oppover. Merk at dette er bare et grovestimat. Vi vet at elever er forskjellige, og at trinnet de går på (altså hvor gamle de er), ikke nødvendigvis sier noe om leseferdighetene deres. Bruk forhåndsvisningen for å se nærmere på tekstene og vurder om de passer for elevgruppen din.

Innholdsarbeid med fasit

Hvert tema har tre tilhørende arbeidsark knyttet til innholdet. Alle sidene starter med en leseinstruks som elevene må følge. Første side er har direkte faktaspørsmål fra teksten. Andre side er knyttet til ukjente ord, ord som elevene anser å være nøkkelord og hva ulike avsnitt handler om. Tredje side har spørsmål som går på elevenes egne tanker. Disse sidene har en vedlagt fasit for at du skal kunne sjekke arbeidet uten å måtte finkjemme tekstene.

Målformer

Oppleggene i LESEGLØD-serien kommer på nynorsk, bokmål og engelsk i en og samme nedlasting.

Viktig om digitalt materiell

Materiellet på Malimo.no er merket med digitalt eller trykket, og 99% er digitalt. Det betyr at du laster det ned til din datamaskin og skriver ut etter behov. Du kan også bruke materiellet digitalt, for eksempel med nettbrett og apper som Book Creator, Showbie etc. Har du noen tekniske eller praktiske spørsmål finner du ofte stilte spørsmål og svar her. Merk at nedlastingene er zip-filer (komprimerte mapper) som bør pakkes ut før du skal bruke filene. Selve materiellet er som regel PDF-filer som bør åpnes i Adobe Reader (gratis standardprogram) for korrekt utskrift.

Viktig om lisenser

Når du handler opplegg gjennom din egen bruker får du en personlig lisens. Med den kan du bruke opplegget fritt i ditt eget klasserom, samt med flere klasser så lenge det er du som har undervisningen/faget og skrive ut så mange kopier du ønsker til eget bruk. Ikke verst!

Ekstra lisenser er fast rabattert med 50%. Dette kjøper dere hvis du skal dele materiellet med andre. Ønsker kollegaen din å ha nedlastingen på sin egen bruker må de kjøpe lisensen selv. Hvis du eller kollegaen din vil vippse meg for en ekstra lisens er det helt greit. Da kan dere vippse til 99199.

Ved spørsmål kan du sende meg en e-post på [email protected] – eller en melding på Facebook!

Det du ikke kan gjøre er å dele opplegget med andre (uten en ekstra lisens per person), sende det til noen, legge det ut på nettet (gjelder også skolens læringsportal). Dette er det samme som å stjele, og det ville ingen av oss gjort ellers heller. Akkurat som andre som lager ting, for eksempel artister som lager musikk og designere som lager strikkemønster, er jeg avhengig av at du støtter arbeidet mitt for å kunne fortsette. Jeg er så utrolig takknemlig for alle som velger å gjøre det rette og betaler for rett antall lisenser! Jeg vet du er en av dem, så tusen, tusen takk!

Poeng

Jeg har laget et enkelt poengsystem for å gi tilbake til lojale kunder! For hver krone du bruker på digitalt materiell, tjener du 1 poeng. 100 poeng er verd 5 kroner. Å legge igjen en tilbakemelding (review) gir 100 poeng! Dette betyr at du i praksis får -5% på alt du kjøper, i tillegg til ekstra poeng for tilbakemeldinger. Poengene er gyldige i ett år, og kan brukes på alle digitale opplegg, både enkeltvis og i samlepakker, men ikke under helsidessalg. Man kan ikke bruke poeng på abonnement, og tjener heller ikke poeng på abonnementskjøp.

Kundeomtaler

Customer reviews

Rangert som 5.00 av 5
1 omtale
4 stjerner 0 0 %
3 stjerner 0 0 %
2 stjerner 0 0 %
1 stjerne 0 0 %

1 omtale for Vinter-OL – Faktatekster med innholdsarbeid | LESEGLØD-serien

  1. 5 av 5

    (verifisert eier)

    Kaja CathrineGode oppgaver. Elevene leste tekstene på norsk og engelsk, slik fikk de lært mange nye ord :-)

Kun innloggede kunder som har kjøpt dette produkt kan skrive en omtale.

Du liker kanskje også…