Lydrette lesekort | Vi øver-serien

I dette opplegget får du:
✔ 54 lesekort i to utgaver
✔ med og uten stavelseslesing
✔ farge og svarthvit alternativ
✔ bokmål & nynorsk

  • Digital
  • Bokmål
  • Nynorsk

45,00kr

Produktbeskrivelse

Formålet med materiellet i «Vi øver”-serien er at du som lærer skal ha et enkelt og raskt alternativ/supplement til emnet dere arbeider med i læreboken. Noen elever blir kanskje raskt ferdig og trenger ekstra oppgaver, andre elever sliter kanskje med forståelse av emnet og trenger mengdetrening. I tillegg er serien laget for å kunne brukes på selvgående stasjoner. Slik kan du differensiere og gi ekstra trening til de som har behov for det, mens du har mulighet til å hjelpe flere elever. Her får du et øvingshefte i originalformat A4, med 20 oppgavesider!

Lydrette lesekort er en aktivitet som kan brukes i lærerstyrt aktivitet, men også på stasjoner og i pararbeid. En elev kan holde opp kortet med ordet mot seg, lese, og så har læringspartner fasiten i form av et bilde på andre siden. Du kan også bruke kortene til memory (skriv ut enkeltsidig og så skal bilde og ord matches).

Lydrette lesekort – å lese før man kan lese!

Formålet med lesekortene er å gi elevene tilgang på lydrette lesekort som inneholder ord med bokstaver de lærer tidlig i bokstavinnlæringen. På den ene siden står ordet med bokstaver, og på den andre siden har man en bildefasit.

Ikke alle lærer bokstavene i den samme rekkefølgen. Disse kortene vil passe for stort sett alle som er over halvveis i bokstavinnlæringen, men er laget særlig med tanke på tre ulike bokstavinnlæringsrekkefølger:

  • i–s–e–l–r–o–m–a–n og i tillegg bokstaven t (nivå 1), samt å og v (nivå 2).
  • s–i–l–o–r–e–m–a og i tillegg bokstaven t (nivå 1), samt å og v (nivå 2).
  • i–s–e–l–a–m–r–o–t–n (nivå 1), samt v og å (nivå 2).

Lydrette ord i opplegget:

Nivå 1: te, is, to, mat, ti, ni, ro, rot, le, sol, tre, sil, orm, mel, ris, arm, tre, mor, sel, rose, sel, lim, nese, lese, rosa, male, mann.

Nivå 2: nål, tå, ål, vev, en, lås, vei, mål, åre, tåre, smil, maur, måne, tann, ror, natt, mur, noter, sove, stol, ratt, ås, nisse, tomat, rom, vann, slå.

Legg vekk eventuelle lesekort som ikke blir lydrette på deres dialekt.

MÅL FOR ARBEIDET:

Målene for arbeid med opplegget er å føre elevene nærmere kompetansemålene i norsk etter 2.årstrinn. Helt konkret jobber opplegget mot at eleven skal:
→ vise forståelse for sammenhengen mellom språklyd og bokstav og mellom talespråk og skriftspråk
→ lese store og små trykte bokstaver
→ trekke lyder sammen til ord

Viktig om digitalt materiell

Materiellet på Malimo.no er merket med digitalt eller trykket, og storparten er digitalt. Det betyr at du laster det ned til din datamaskin og skriver ut etter behov. Du kan også bruke materiellet digitalt, for eksempel med nettbrett og apper som Book Creator, Showbie etc. Har du noen tekniske eller praktiske spørsmål finner du ofte stilte spørsmål og svar her. Merk at nedlastingene er zip-filer (komprimerte mapper) som bør pakkes ut før du skal bruke filene. Selve materiellet er som regel PDF-filer som bør åpnes i Adobe Reader (gratis standardprogram) for korrekt utskrift.

Viktig om lisenser

Når du handler opplegg gjennom din egen bruker får du en personlig lisens. Med den kan du bruke opplegget fritt i ditt eget klasserom, samt med flere klasser så lenge det er du som har undervisningen/faget og skrive ut så mange kopier du ønsker til eget bruk. Ikke verst!

Ekstra lisenser er fast rabattert med 50%. Dette kjøper dere hvis du skal dele materiellet med andre. Ønsker kollegaen din å ha nedlastingen på sin egen bruker må de kjøpe lisensen selv. Hvis du eller kollegaen din vil vippse meg for en ekstra lisens er det helt greit. Da kan dere vippse til 99199.

Ved spørsmål kan du sende meg en e-post på [email protected] – eller en melding på Facebook!

Det du ikke kan gjøre er å dele opplegget med andre (uten en ekstra lisens per person), sende det til noen, legge det ut på nettet (gjelder også skolens læringsportal). Dette er det samme som å stjele, og det ville ingen av oss gjort ellers heller. Akkurat som andre som lager ting, for eksempel artister som lager musikk og designere som lager strikkemønster, er jeg avhengig av at du støtter arbeidet mitt for å kunne fortsette. Jeg er så utrolig takknemlig for alle som velger å gjøre det rette og betaler for rett antall lisenser! Jeg vet du er en av dem, så tusen, tusen takk!

Kundeomtaler

Customer reviews

5 stjerner 0 0 %
4 stjerner 0 0 %
3 stjerner 0 0 %
2 stjerner 0 0 %
1 stjerne 0 0 %

Omtaler

Det finnes ingen omtaler.

Kun innloggede kunder som har kjøpt dette produkt kan skrive en omtale.

Du liker kanskje også…