Modelleirematter – 2D figurer – Taktile oppgaver

I dette opplegget får du:
✔ modelleirematter for taktilt arbeid
✔ bokmål, nynorsk og engelsk

  • Digital
  • Bokmål
  • Engelsk
  • Nynorsk

35,00kr

Produktbeskrivelse

Formålet med disse modelleiremattene er å tilnærme seg bokstaver, tall og ulike tema på en taktil måte. Variasjon i innfallsvinkel man bruker i begynneropplæringen er positivt for elevenes motivasjon så vel som fingerferdigheter, konsentrasjonsøving – og artig oppgaver! Modelleire, også kalt plastelina, er midt i blinken for dette. Opplegget er på nynorsk, bokmål og engelsk i samme nedlasting.

Ordbilder inkludert:

Ordbildene i opplegget er: sirkel, skjold, diamant, hjerte, sekskant, måne, åttekant, oval, parallelogram, femkant, rektangel, rombe, kvadrat, stjerne, trapes, trekant.

Brukstips modelleirematter:

Skriv ut modelleiremattene på farget eller hvitt kopipapir. De bør lamineres for bruk, dette vil også gi dem en lengre levetid. Sett kortene på ring og ha dem enkelt organisert for bruk på f.eks stasjonsarbeid.

Alle illustrasjonene kommer i både farget og svarthvit versjon, dette åpner også for variert bruk. Elevene kan følge fargekortene som en «oppskrift», eller bruke den svarthvite for fritt fargevalg. De kan også se på fargeversjonen, snu den, og prøve å etterligne fargene ut i fra hukommelsen.

Originalformatet i denne filen er A4, med en illustrasjon/bokstav per ark. Du kan med velge å skrive ut flere sider per ark. Dette er også en måte å differensiere aktiviteten på. Jo større bildet er, jo enklere er det å forme figuren. Små bilder krever mer nøysom koordinasjon.

Modelleirematter er godt egnet til:

→ oppgaver ved stasjonsarbeid
→ samarbeidsoppgaver, pararbeid
→ muntlig aktivitet
→ en-til-en / spes.ped

Viktig om digitalt materiell

Materiellet på Malimo.no er merket med digitalt eller trykket, og storparten er digitalt. Det betyr at du laster det ned til din datamaskin og skriver ut etter behov. Du kan også bruke materiellet digitalt, for eksempel med nettbrett og apper som Book Creator, Showbie etc. Har du noen tekniske eller praktiske spørsmål finner du ofte stilte spørsmål og svar her. Merk at nedlastingene er zip-filer (komprimerte mapper) som bør pakkes ut før du skal bruke filene. Selve materiellet er som regel PDF-filer som bør åpnes i Adobe Reader (gratis standardprogram) for korrekt utskrift.

Viktig om lisenser

Når du handler opplegg gjennom din egen bruker får du en personlig lisens. Med den kan du bruke opplegget fritt i ditt eget klasserom, samt med flere klasser så lenge det er du som har undervisningen/faget og skrive ut så mange kopier du ønsker til eget bruk. Ikke verst!

Ekstra lisenser er fast rabattert med 50%. Dette kjøper dere hvis du skal dele materiellet med andre. Ønsker kollegaen din å ha nedlastingen på sin egen bruker må de kjøpe lisensen selv. Hvis du eller kollegaen din vil vippse meg for en ekstra lisens er det helt greit. Da kan dere vippse til 99199.

Ved spørsmål kan du sende meg en e-post på [email protected] – eller en melding på Facebook!

Det du ikke kan gjøre er å dele opplegget med andre (uten en ekstra lisens per person), sende det til noen, legge det ut på nettet (gjelder også skolens læringsportal). Dette er det samme som å stjele, og det ville ingen av oss gjort ellers heller. Akkurat som andre som lager ting, for eksempel artister som lager musikk og designere som lager strikkemønster, er jeg avhengig av at du støtter arbeidet mitt for å kunne fortsette. Jeg er så utrolig takknemlig for alle som velger å gjøre det rette og betaler for rett antall lisenser! Jeg vet du er en av dem, så tusen, tusen takk!

Kundeomtaler

Customer reviews

5 stjerner 0 0 %
4 stjerner 0 0 %
3 stjerner 0 0 %
2 stjerner 0 0 %
1 stjerne 0 0 %

Omtaler

Det finnes ingen omtaler.

Kun innloggede kunder som har kjøpt dette produkt kan skrive en omtale.

Du liker kanskje også…