Norden – SAMLEPAKKE | Utforskeropplegg

4.66666666667 av 5 basert på 3 kundevurderinger
(3 kundeomtale )

Innholdet i dette opplegget er (for hvert land):
→ Rubrikk x 2
→ Forslag til problemstillinger
→ 5 plakater / arbeidsark om landet (også i svarthvitt til slutt i dokumentet)
→ 2 plakater med landet – regioner og plassert i verden (kan brukes som fremside, svarthvitt versjon følger med)
→ Maler på arbeidsark, velg eget innhold
→ Foreslåtte kilder
→ Bokmål og nynorsk

  • Digital
  • Bokmål
  • Nynorsk

125,00kr 80,00kr

Du tjener 80 poeng på dette opplegget!

Produktbeskrivelse

Utforsk hele Europa med dette opplegget. Det finnes fem tilhørende arbeidsark som også kan skrives ut i A3 for å brukes som plakater. Både farge- og svarthvittversjoner er med. I tillegg har man oversikt/plakater med kart og landets plassering i verden. Kombiner gjerne med opplegget Europapass – samlebok for stempel.

I denne samlepakken finnes følgende:
Norge
Sverige
Danmark
Finland
Island

NB! Norden-landene er også en del av samlepakken for Europa.

Deler av opplegget har forhåndsbestemte felter som skal fylles inn, andre felter er fri og elevene får plass til å inkludere informasjon de mener er viktig. Elevene kan illustrere ved å tegne, eller søke etter bilder på nettet. Blanke maler er med slik at lærer kan definere hva fokuset i arbeidet skal være. Illustrasjoner som elevene kan pynte sidene med er vedlagt, og en rubrikk for vurdering av arbeidet er også inkludert.

De fem forhåndsbestemte arkene ser nærmere på viktig informasjon som hovedstad, språk, folketall, areal, styresett og nasjonaldag. Andre felter omhandler: landets fem største byer, interessante fakta, matkultur, uttrykk/ord, kjente mennesker, landets landskap og naturressurser, menneskeskapte og naturskapte landemerker, viktige historiske hendelser, valuta og økonomi/næringsgrunnlag.

Innholdet i dette opplegget er (for hvert land):
→ Rubrikk x 2
→ Forslag til problemstillinger
→ 5 plakater / arbeidsark om landet (også i svarthvitt til slutt i dokumentet)
→ 2 plakater med landet – regioner og plassert i verden (kan brukes som fremside, svarthvitt versjon følger med)
→ Maler på arbeidsark, velg eget innhold
→ Foreslåtte kilder

Utforskeropplegg om land i Europa er laget med tanke på følgende kompetansemål i samfunnsfag etter 4. og 7.trinn:

Kompetansemål i samfunnsfag etter 4.trinn:
✔ eleven skal kunne finne og presentere informasjon om samfunnsfaglege tema frå tilrettelagde kjelder, også digitale, og vurdere om informasjonen er nyttig og påliteleg
✔ skrive enkle tekstar om samfunnsfaglege tema og bruke grunnleggjande fagomgrep
✔ setje namn på og plassere landa i Norden, verdshava og verdsdelane og finne geografiske nemningar på kart
✔ fortelje om viktige landskap og landskapsformer i Noreg og nokre andre land
samtale om stader, folk og språk (og planleggje og presentere ei reise)

Kompetansemål i samfunnsfag etter 7.trinn:
✔ finne og trekkje ut samfunnsfagleg informasjon ved søk i digitale kjelder, vurdere funna og følgje reglar for nettvett og nettetikk
✔ skrive samfunnsfagleg tekst ved å bruke relevante fagomgrep og fleire kjelder
✔ samanlikne likskapar og skilnader mellom land i Europa og land i andre verdsdelar

Viktig om digitalt materiell

Materiellet på Malimo.no er merket med digitalt eller trykket, og 99% er digitalt. Det betyr at du laster det ned til din datamaskin og skriver ut etter behov. Du kan også bruke materiellet digitalt, for eksempel med nettbrett og apper som Book Creator, Showbie etc. Har du noen tekniske eller praktiske spørsmål finner du ofte stilte spørsmål og svar her. Merk at nedlastingene er zip-filer (komprimerte mapper) som bør pakkes ut før du skal bruke filene. Selve materiellet er som regel PDF-filer som bør åpnes i Adobe Reader (gratis standardprogram) for korrekt utskrift.

Viktig om lisenser

Når du handler opplegg gjennom din egen bruker får du en personlig lisens. Med den kan du bruke opplegget fritt i ditt eget klasserom, samt med flere klasser så lenge det er du som har undervisningen/faget og skrive ut så mange kopier du ønsker til eget bruk. Ikke verst!

Ekstra lisenser er fast rabattert med 50%. Dette kjøper dere hvis du skal dele materiellet med andre. Ønsker kollegaen din å ha nedlastingen på sin egen bruker må de kjøpe lisensen selv. Hvis du eller kollegaen din vil vippse meg for en ekstra lisens er det helt greit. Da kan dere vippse til 99199.

Ved spørsmål kan du sende meg en e-post på [email protected] – eller en melding på Facebook!

Det du ikke kan gjøre er å dele opplegget med andre (uten en ekstra lisens per person), sende det til noen, legge det ut på nettet (gjelder også skolens læringsportal). Dette er det samme som å stjele, og det ville ingen av oss gjort ellers heller. Akkurat som andre som lager ting, for eksempel artister som lager musikk og designere som lager strikkemønster, er jeg avhengig av at du støtter arbeidet mitt for å kunne fortsette. Jeg er så utrolig takknemlig for alle som velger å gjøre det rette og betaler for rett antall lisenser! Jeg vet du er en av dem, så tusen, tusen takk!

Poeng

Jeg har laget et enkelt poengsystem for å gi tilbake til lojale kunder! For hver krone du bruker på digitalt materiell, tjener du 1 poeng. 100 poeng er verd 5 kroner. Å legge igjen en tilbakemelding (review) gir 100 poeng! Dette betyr at du i praksis får -5% på alt du kjøper, i tillegg til ekstra poeng for tilbakemeldinger. Poengene er gyldige i ett år, og kan brukes på alle digitale opplegg, både enkeltvis og i samlepakker, men ikke under helsidessalg. Man kan ikke bruke poeng på abonnement, og tjener heller ikke poeng på abonnementskjøp.

Kundeomtaler

Customer reviews

Rangert som 4.66666666667 av 5
3 Omtaler
3 stjerner 0 0 %
2 stjerner 0 0 %
1 stjerne 0 0 %

3 omtaler for Norden – SAMLEPAKKE | Utforskeropplegg

Kun innloggede kunder som har kjøpt dette produkt kan skrive en omtale.

Du liker kanskje også…