På skolen – LEKSI-bokserien

4 av 5 basert på 1 kundevurdering
(1 kundeomtale )

I dette opplegget får du:
✔ 20 sider med ordlister og maler
✔ bokmål, nynorsk, engelsk og tilpassing til morsmål
✔ lærerveiledning
✔ differensierte alternativer/tips

  • Digital
  • Bokmål
  • Engelsk
  • Nynorsk

40,00kr

Du tjener 40 poeng på dette opplegget!

Produktbeskrivelse

Formålet med LEKSI-bokserien er å gi elever en innfallsvinkel til materiale som først og fremst er visuell. Med ulike grafiske fremstillinger av hovedinnholdet i et tema, ordforråd, begreper og konsepter vil elevene kunne arbeide med stoffet på en annen måte enn den tradisjonelle arbeidsboken. Opplegget er en rekke maler som elevene bearbeider med å fylle på med tekst og farger, klipper ut og limer inn i en dedikert LEKSI-bok. Denne kan være i A4 eller A5-format, alt etter hva du foretrekker!

Dette opplegget handler om ordforråd og kunnskap knyttet til ting man finner/bruker på skolen! Grafikken inkluderer: lærer, elev, kalkulator, datamaskin, iPad, ryggsekk, klokke, lampe, skriver, pult, tavle, lim, bok, ringperm, linjal, blyant, blyantkvesser, saks, skrivebok, stiftemaskin, tape, viskelær, terning, penn, fargestifter, binders, pensel og maleskrin.

Både norsk og engelsk materiell følger med, så her er det god mulighet til å arbeide tverrfaglig! Les mer detaljert om tanken bak metoden og serien i bloggen! Skal du inkludere et tredje språk har jeg en voksende liste med gratis ordlister her: 350 ord.

I dette opplegget får du:
✔ 20 sider med ordlister og maler
✔ bokmål, nynorsk, engelsk og tilpassing til morsmål
✔ lærerveiledning
✔ differensierte alternativer/tips

L – lese, lære og leke
E – engasjere
K – kreativt
S – språk
I – interaktiv

Lese, lære og leke er helt grunnleggende for konseptet med LEKSI-bøker. Elevene skal fylle inn med ord og kunnskap, lese mer om emnene og definitivt lære om dem! Leken kommer blant annet inn gjennom et element som er likt i alle LEKSI-bokoppleggene: ordbrikker. Å engasjere elevene er ikke alltid like lett, men slike kreative arbeidsoppgaver er etter min erfaring gull verdt! Å klippe, lime, skrive, tegne og fargelegge er aktiviteter de fleste elever liker. Språk hører selvfølgelig med i et sånt opplegg, både i form av lesing og skriving. Å koble norsk, engelsk og eventuelt morsmål ut i fra ulike emner er en flott tverrfaglig mulighet! Bøkene er interaktive på den måten at eleven er ment å skulle ha et samspill med dem. De skal ikke lages, legges vekk og glemmes. De skal tas frem med jevne mellomrom. Man skal legge til nytt innhold, og se over gammelt innhold. Kanskje har man lært noe nytt å legge til?
Det er lurt å bruke bøkene fast på stasjonsarbeid der elevene kan spille med ordbrikkene, vise hverandre hva de har gjort, legge til mer og arbeide med nytt innhold.

Viktig om digitalt materiell

Materiellet på Malimo.no er merket med digitalt eller trykket, og 99% er digitalt. Det betyr at du laster det ned til din datamaskin og skriver ut etter behov. Du kan også bruke materiellet digitalt, for eksempel med nettbrett og apper som Book Creator, Showbie etc. Har du noen tekniske eller praktiske spørsmål finner du ofte stilte spørsmål og svar her. Merk at nedlastingene er zip-filer (komprimerte mapper) som bør pakkes ut før du skal bruke filene. Selve materiellet er som regel PDF-filer som bør åpnes i Adobe Reader (gratis standardprogram) for korrekt utskrift.

Viktig om lisenser

Når du handler opplegg gjennom din egen bruker får du en personlig lisens. Med den kan du bruke opplegget fritt i ditt eget klasserom, samt med flere klasser så lenge det er du som har undervisningen/faget og skrive ut så mange kopier du ønsker til eget bruk. Ikke verst!

Ekstra lisenser er fast rabattert med 50%. Dette kjøper dere hvis du skal dele materiellet med andre. Ønsker kollegaen din å ha nedlastingen på sin egen bruker må de kjøpe lisensen selv. Hvis du eller kollegaen din vil vippse meg for en ekstra lisens er det helt greit. Da kan dere vippse til 99199.

Ved spørsmål kan du sende meg en e-post på [email protected] – eller en melding på Facebook!

Det du ikke kan gjøre er å dele opplegget med andre (uten en ekstra lisens per person), sende det til noen, legge det ut på nettet (gjelder også skolens læringsportal). Dette er det samme som å stjele, og det ville ingen av oss gjort ellers heller. Akkurat som andre som lager ting, for eksempel artister som lager musikk og designere som lager strikkemønster, er jeg avhengig av at du støtter arbeidet mitt for å kunne fortsette. Jeg er så utrolig takknemlig for alle som velger å gjøre det rette og betaler for rett antall lisenser! Jeg vet du er en av dem, så tusen, tusen takk!

Poeng

Jeg har laget et enkelt poengsystem for å gi tilbake til lojale kunder! For hver krone du bruker på digitalt materiell, tjener du 1 poeng. 100 poeng er verd 5 kroner. Å legge igjen en tilbakemelding (review) gir 100 poeng! Dette betyr at du i praksis får -5% på alt du kjøper, i tillegg til ekstra poeng for tilbakemeldinger. Poengene er gyldige i ett år, og kan brukes på alle digitale opplegg, både enkeltvis og i samlepakker, men ikke under helsidessalg. Man kan ikke bruke poeng på abonnement, og tjener heller ikke poeng på abonnementskjøp.

Kundeomtaler

Customer reviews

Rangert som 4 av 5
1 omtale
5 stjerner 0 0 %
3 stjerner 0 0 %
2 stjerner 0 0 %
1 stjerne 0 0 %

1 omtale for På skolen – LEKSI-bokserien

Kun innloggede kunder som har kjøpt dette produkt kan skrive en omtale.