PSYKISK HELSE – 13 Reasons Why Not – Samarbeid med Mental Helse Ungdom

5 av 5 basert på 2 kundevurderinger
(2 kundeomtale )

I dette opplegget får du:
✔ 13 Reasons Why Not – et opplegg for å samtale om problematikk som nettmobbing, seksuelle overgrep og selvmord
✔ Støttemateriell fra Mental Helse Ungdom
✔ bokmål & nynorsk

  • Digital

0,00kr

Produktbeskrivelse

Dette opplegget er laget i samarbeid med Mental Helse Ungdom. Det vil alltid være gratis. LES MER I BLOGGEN HER!

Formålet med ressursen er å gi lærere og elever et materiale å knytte samtaler om mental helse, vanskelige livssituasjoner og følelser. Det kan være vanskelig for ungdommer å sette ord på følelser, og ikke minst å se at nåværende problemer kan løse seg og bli bedre. Dersom skolen har rådgiver, helsesøster eller ansatte med kompetanse i arbeid med psykisk helse bør disse inkluderes i planleggingsprosessen (gjerne også gjennomføring av opplegget).

Opplegget har som formål å bevisstgjøre ungdommer:

  • på at man kan utgjøre en viktig forskjell ved å bry seg om andre
  • på at mobbing, nettmobbing og overgrep får alvorlige konsekvenser
  • på at de kan, og bør, stå opp for de som trenger det
  • på hva samtykke til sex egentlig innebærer

Lærerguiden har som formål å gi deg støtte i arbeidet med  et ekstremt vanskelig tema. Etter at arbeidet med dette opplegget er fullført er det spesielt viktig at du samler inn og leser gjennom elevenes refleksjoner og tilbakemeldinger. For noen kan dette være muligheten de har ventet på til å fortelle en voksen hvordan de har det.

Viktig om digitalt materiell

Materiellet på Malimo.no er merket med digitalt eller trykket, og storparten er digitalt. Det betyr at du laster det ned til din datamaskin og skriver ut etter behov. Du kan også bruke materiellet digitalt, for eksempel med nettbrett og apper som Book Creator, Showbie etc. Har du noen tekniske eller praktiske spørsmål finner du ofte stilte spørsmål og svar her. Merk at nedlastingene er zip-filer (komprimerte mapper) som bør pakkes ut før du skal bruke filene. Selve materiellet er som regel PDF-filer som bør åpnes i Adobe Reader (gratis standardprogram) for korrekt utskrift.

Viktig om lisenser

Når du handler opplegg gjennom din egen bruker får du en personlig lisens. Med den kan du bruke opplegget fritt i ditt eget klasserom, samt med flere klasser så lenge det er du som har undervisningen/faget og skrive ut så mange kopier du ønsker til eget bruk. Ikke verst!

Ekstra lisenser er fast rabattert med 50%. Dette kjøper dere hvis du skal dele materiellet med andre. Ønsker kollegaen din å ha nedlastingen på sin egen bruker må de kjøpe lisensen selv. Hvis du eller kollegaen din vil vippse meg for en ekstra lisens er det helt greit. Da kan dere vippse til 99199.

Ved spørsmål kan du sende meg en e-post på [email protected] – eller en melding på Facebook!

Det du ikke kan gjøre er å dele opplegget med andre (uten en ekstra lisens per person), sende det til noen, legge det ut på nettet (gjelder også skolens læringsportal). Dette er det samme som å stjele, og det ville ingen av oss gjort ellers heller. Akkurat som andre som lager ting, for eksempel artister som lager musikk og designere som lager strikkemønster, er jeg avhengig av at du støtter arbeidet mitt for å kunne fortsette. Jeg er så utrolig takknemlig for alle som velger å gjøre det rette og betaler for rett antall lisenser! Jeg vet du er en av dem, så tusen, tusen takk!

Kundeomtaler

Customer reviews

Rangert som 5 av 5
2 Omtaler
4 stjerner 0 0 %
3 stjerner 0 0 %
2 stjerner 0 0 %
1 stjerne 0 0 %

2 omtaler for PSYKISK HELSE – 13 Reasons Why Not – Samarbeid med Mental Helse Ungdom

Kun innloggede kunder som har kjøpt dette produkt kan skrive en omtale.

Du liker kanskje også…