VISUELL DAGSPLAN – Sosialt arbeid-serien

3.5 av 5 basert på 2 kundevurderinger
(2 kundeomtale )

I dette opplegget får du:
✔ 84 plakater med daglige gjøremål
✔ 84 kort med daglige gjøremål
✔ 9 oversiktsplakater
✔ plakater med overskrifter
✔ redigerbare maler for å legge til egne kort og plakater
✔ foreslått arbeidsmåte
✔ bokmål & nynorsk

  • Digital
  • Bokmål
  • Nynorsk

135,00kr

Produktbeskrivelse

NB! Opplegget er en del av samlepakken for SOSIALT ARBEID!

Visuelle dagsplaner er nyttig for alle barn. Denne varianten er laget både for barn med spesielle behov og ellers. Hvordan dagsplaner bør være er helt individuelt og må tilpasses barnets alder og funksjonsnivå. Det viktigste er likevel at dagen får en tydelig struktur slik at barnet vet hva det kan forvente. Med tydelige illustrasjoner forstår barnet hva som skal skje, selv uten å kunne lese.  Denne forutsigbarheten er viktig for barn i mange ulike situasjoner, inkludert enkelte barn som ikke har noen formell diagnose. Oversikt og forutsigbarhet gir ro og trygghet for mange. Dette kan bidra til å forebygge stressreaksjoner.

Selv om dagsplanen stort sett er lik fra dag til dag ligger det stor verdi i å sette den sammen og snakke om den. Når en dag kommer der noe er annerledes inkluderer man dette i å lage dagens plan. Dette gjør forandringen enklere å takle.

Format: 84 plakater + kort

Plakatene har originalstørrelse A3, men kan skrives ut mindre etter ønske. De kommer i to varianter: en og en handling/ett gjøremål, samt samleplakater for ulike deler av dagen. De samme gjøremålene er også tilgjengelige som mindre kort. Laminer kortene og sett dem på en ring som barnet kan bruke som støtte gjennom dagen. Større laminerte kort kan også lamineres, settes borrelås på og henges opp på en tavle som barnet har synlig.

Redigerbare maler for egne tillegg

Nettopp fordi alle barn er så unike vil også dagsplanene måtte være unike. Det er umulig for meg å dekke alle de forskjellige behovene, og jeg har derfor lagt ved en redigerbar fil.  Med denne kan du lage utallige plakater/kort. Du kan fritt sakse bilder fra internett og lime inn i filen (noe jeg ikke har anledning til for materiell som skal ligge i butikken). Endre tekstboksen etter behov. Før du skriver ut anbefaler jeg å lagre filen som PDF og så skrive ut fra den filen. Det gir alltid et bedre resultat. Vil du skrive ut som plakater er det bare å skrive ut som normalt. For å skrive ut som kort (og f.eks sette på ring) velger du å skrive ut med flere sider per ark. Det er også med en redigerbar fil for å lage egne overskrifter hvis du vil bruke kortene opphengt på en tavle.

Dagsplan etter tid og tema

Dagsplanen er delt inn i God morgen, Før skolen, På skolen, Etter skolen (eventuelt Ettermiddag og kveld), Aktiviteter og Plikter. Hver tid på døgnet/hvert tema har sine egne fargekoder. Plakatene og kortene som sorteres inn i de ulike kategoriene er fargekodet i venstre hjørne. Dette kan man selvfølgelig se helt bort i fra hvis det ikke passer barnet. Miks og match etter eget ønske. De redigerbare plakatene er også fargekodet. I tillegg har kortene tilhørende forsider for å skille dem fra hverandre (eventuelt sett dem på ulike ringer).

  • God morgen: Våkne, Re sengen, Gå på do, Ta på klær, Ta på klokke, Ta på briller, Gre håret, Spise frokost, Pusse tenner
  • Før skolen: Pakke sekken, Ta med matpakken, Se hvordan været er, Ta på sko, Ta på støvler, Ta på jakke, Ta på skjerf, Ta på votter, Ta på lue, Ta drosje, Gå til bussen, Gå til skolen
  • På skolen: Vaske hendene, Spise matpakken, Gå på do, Gå på biblioteket, Ta en hjernepause, Lese, Høre på lydbok, Bruke data, Lese i gruppe, Skrive, Klippe, Lime, Tegne, Synge, Leke
  • Etter skolen / Ettermiddag og kveld: Vaske hendene, Ha et mellommåltid, Gjøre lekser, Spise middag, Gå på do, Ta av klær, Dusje, Bade, Pusse tennene, Lese, Sove
  • Aktiviteter: Ta en blund, Ligge i telt, Gå utendørs, Se på TV, Spille TV-spill, Ta bilder, Bruke data, Lese, Idrett, Skateboard, Bygge med klosser, Spille spill, Sykle, Skateboard, Leke fantasilek, Høre på musikk
  • Plikter: Ta klærne til vask, Brette tøy, Vanne plantene, Mate og lufte kjæledyr, Støvsuge, Vaske gulvet, Hjelpe med oppvasken, Rydde inn lekene, Dekke på bordet, Hjelpe med middag, Vaske og tørke støv, Ta ut av oppvaskmaskinen, Sette inn i oppvaskmaskinen, Gå med søppel

BONUSplakater er lagt til med en rekke elementer: LEGO, iPad, medisin, krem, ta av briller, basseng, øyelapp, vinterdress, utedress, regntøy, fleece, tykk genser, vintersko, frokost x 2, lunsj x 2, lunsj på bål, frukt, tur i skogen, tur til vannet, lekeplassen, utelek, innelek, busstur, bibliotek, rollelek, bursdag, samling, eventyr, baking, trening, stol, dør, vindu, bord.

Viktig om digitalt materiell

Materiellet på Malimo.no er merket med digitalt eller trykket, og 99% er digitalt. Det betyr at du laster det ned til din datamaskin og skriver ut etter behov. Du kan også bruke materiellet digitalt, for eksempel med nettbrett og apper som Book Creator, Showbie etc. Har du noen tekniske eller praktiske spørsmål finner du ofte stilte spørsmål og svar her. Merk at nedlastingene er zip-filer (komprimerte mapper) som bør pakkes ut før du skal bruke filene. Selve materiellet er som regel PDF-filer som bør åpnes i Adobe Reader (gratis standardprogram) for korrekt utskrift.

Viktig om lisenser

Når du handler opplegg gjennom din egen bruker får du en personlig lisens. Med den kan du bruke opplegget fritt i ditt eget klasserom, samt med flere klasser så lenge det er du som har undervisningen/faget og skrive ut så mange kopier du ønsker til eget bruk. Ikke verst!

Ekstra lisenser er fast rabattert med 50%. Dette kjøper dere hvis du skal dele materiellet med andre. Ønsker kollegaen din å ha nedlastingen på sin egen bruker må de kjøpe lisensen selv. Hvis du eller kollegaen din vil vippse meg for en ekstra lisens er det helt greit. Da kan dere vippse til 99199.

Ved spørsmål kan du sende meg en e-post på [email protected] – eller en melding på Facebook!

Det du ikke kan gjøre er å dele opplegget med andre (uten en ekstra lisens per person), sende det til noen, legge det ut på nettet (gjelder også skolens læringsportal). Dette er det samme som å stjele, og det ville ingen av oss gjort ellers heller. Akkurat som andre som lager ting, for eksempel artister som lager musikk og designere som lager strikkemønster, er jeg avhengig av at du støtter arbeidet mitt for å kunne fortsette. Jeg er så utrolig takknemlig for alle som velger å gjøre det rette og betaler for rett antall lisenser! Jeg vet du er en av dem, så tusen, tusen takk!

Poeng

Jeg har laget et enkelt poengsystem for å gi tilbake til lojale kunder! For hver krone du bruker på digitalt materiell, tjener du 1 poeng. 100 poeng er verd 5 kroner. Å legge igjen en tilbakemelding (review) gir 100 poeng! Dette betyr at du i praksis får -5% på alt du kjøper, i tillegg til ekstra poeng for tilbakemeldinger. Poengene er gyldige i ett år, og kan brukes på alle digitale opplegg, både enkeltvis og i samlepakker, men ikke under helsidessalg. Man kan ikke bruke poeng på abonnement, og tjener heller ikke poeng på abonnementskjøp.

Kundeomtaler

Customer reviews

Rangert som 3.5 av 5
2 Omtaler
5 stjerner 0 0 %
2 stjerner 0 0 %
1 stjerne 0 0 %

2 omtaler for VISUELL DAGSPLAN – Sosialt arbeid-serien

Kun innloggede kunder som har kjøpt dette produkt kan skrive en omtale.

Du liker kanskje også…