Ideer til bygge- og pusleglade barn

Mange barn liker å bygge, og koser seg med konsentrert lek på denne måten i timesvis. Konkreter for bygging kan brukes på flere måter, både til bygging, telling, regning, sortering, arbeid med farger og problemløsing. Handle gjennom å klikke på bildene i innlegget eller bla nederst på siden for en oversikt over produktene.

MathLink Cubes - byggeklosser

MathLink Cubes er fantastiske konkreter for arbeid med mengder, sortering, bygging, regning og mer. Kreativt arbeid med fokus på mestring innen matematikk og konstruksjon. Brikkene gjør det mulig å bygge ulike figurer og modeller i 3D fordi de kan kobles sammen på alle sider. Hver kube har fem «mottakere» og en «tupp». Jeg har to ulike sett: ett sett med 100 enkeltbrikker, samt et sett med 200 enkeltbrikker + aktivitetsguide med oppskrifter. De kan også brukes sammen med Malimo-kortstokken Bygg bilder 1.

Geometri og bygging

Bildene under viser ulike typer bygging knyttet til geometri. Til venstre har man Pattern blocks-kortstokk som går sammen med Pattern Blocks-brikker. Bilde tre og fire viser to ulike geometriske figurer buggesett, og helt til høyre magnetbyggesett kalt Magformers. Magformers er unike som magneter fordi ingen sider frastøter.

Andre gode ideer...

Kortstokker med pusleoppgaver

Malimo har egenproduserte kortstokker som kobler bygging/pusling og ulike ferdigheter innen geometri, romlig bevissthet, finmotorikk, regning mm. De fleste kortstokkene har to nivåer, noe som gir dem lengre "levetid" hos barna. Alle kortstokkene finnes på bokmål og nynorsk (eller har en fellesutgave som fungerer på begge målformer).

Pattern blocks-kortstokken passer sammen med pattern blocks brikker. Tangram-kortstokken passer sammen med tangram i ulike varianter. Bygg bilder 1 kan brukes sammen med Hama-perler eller MathLink Cubes. Bygg bilder 2 og Bygg ABC passer sammen med LEGO-brikker.

Andre tema-sider med ideer!