Explain Everything og Malimo er (også) et dreamteam!

Jeg har tidligre skrevet om at BookCreator og Malimo er et dreamteam! Det er faktisk Explain (Everything Whiteboard) og Malimo også! 🙂 Explain er kort fortalt en app som i praksis er et whiteboardverktøy som lar brukeren tegne, skrive, skisse, ta opp video, lyd, presentere osv. På hjemmesiden sin har de samlet gode videoer som viser hvordan man kan gjøre forskjellige ting.

Noen nøkkelfunksjoner: Man kan hente inn media og filer fra iCloud, GDrive, Dropbox, OneDrive med flere - og eksportere det man lager i Explain tilbake til dem! Innhold som lages i Explain kan sendes til Showbie. Man kan eksportere en PDF fra BookCreator og jobbe videre med den i Explain, faktisk kan man også lage en tegneserie i BookCreator og animere den i Explain! Se lenger ned for videotips om hvordan du kan bruke appen sammen med Malimo-materiellet.

Hva koster Explain Everything?

Basisversjonen for begynnere er gratis. Den kan du bruke for å lage snutter å dele med elevene, samt arbeide med elevene. Der kan man lage opp til tre prosjekter. Det finnes egne avtaler for de som trenger utvidet bruk, bruksrapporter mm. Snakk med IKT-ansvarlig, det kan hende dere har dette som en del av en tilgangspakke. Uansett kan du bruke gratisversjonen til å gjøre veldig mye artig!

BookCreator er et anbefalt verktøy av Statped

Statped har skrevet en oppsummering av appen, litt om pedagogisk bruk og noen tips og ideer.

Statped skriver: "Appen gir muligheter for variert formidling med visuell og auditiv støtte. Dette kan være nyttig for de som har ulike typer språkvansker og sammensatte lærevansker. Den egner seg også godt for elever med språkvansker eller lese- og skrivevansker da du kan forklare ved hjelp av lyd, tegninger, tekst, video og bilder. Barn med nedsatt hørsel vil også kunne ha utbytte av appen fordi du kan variere det visuelle innholdet ved å lage video, bilder og tegninger og legge på lyd og tegn som støtte. 

Explain Everything egner seg godt for å samle og strukturere innhold/tema og lage presentasjoner. Appen gir deg mulighet til å formidle innhold ved bruk av den formen eleven forstår og lærer best på, noe som gjør det lettere å tilpasse undervisningen til de med særlige behov. Elevene kan lage egne presentasjoner hvor de formidler og strukturerer kunnskap på den måten som passer dem best enten det er ved bruk av taleopptak, tekst, bilder, tegninger eller video." 

Det er med andre ord ingen grunn til å ikke bruke verktøyet - og heldigvis: det kan kombineres med alt du måtte ha tilgjengelig av læringsressurser. Analoge ressurser kan tas bilde av og legges inn, digitale ressurser integreres enkelt.

Hvordan bruke Malimo-opplegg i Explain Everything på iPad?

Jeg spurte Kristine Harr om hun kunne lage en video som viste kort hvordan man kan gjøre dette. I praksis fungerer det med alt Malimo-materiell, så det er bare fantasien som setter grenser.

Her kan du se en annen variant der Kristine bruker klasseromsdekoren:

Har du andre tips? Legg igjen en kommentar under så kan listen med gode ideer vokse! ♥

Publisert: 25. mars 2020
Endret: 25. mars 2020

Deprecated: Filen Tema uten comments.php er foreldet siden versjon 3.0.0 med ingen alternativer tilgjengelig. Vennligst inkluder en comments.php-mal i ditt tema. in /nas/content/live/malimoas/wp-includes/functions.php on line 5613

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *