Gi elevene eller kollega en sommerhilsen!

Jeg har laget disse brevsidene for å skrive korte og kjekke meldinger til elever eller kollega før sommerferien kommer. Det er alltid hyggelig å få med seg noen gode ord i sekken på vei hjem! Et skoleår har mange små og store milepæler, disse kan det være fint å sette fokus på i et slikt brev.

Sommerbrev - fyll inn, skriv ut og send med elever og kollega en hyggelig melding hjem til sommerferien! Gratis nedlasting i bloggen!

Ideelt sett skal brevet kunne oppsummere at dette har vært et fint år - og ikke minst: du har fått til veldig mye bra. Mellom linjene vil eleven kunne lese at: det blir kjekt å komme tilbake hit til høsten! Små og store oppnåelser, både faglig og sosialt kan trekkes frem.Sommerbrev - fyll inn, skriv ut og send med elever og kollega en hyggelig melding hjem til sommerferien! Gratis nedlasting i bloggen!

Alle liker å bli sett og satt pris på, og med et sommerbrev har man til og med et håndfast bevis på at man har kommet lenger i løpet av dette skoleåret! Legg så mye eller så lite i det som du ønsker, men det er en gyllen mulighet til å bygge relasjoner! 🙂

I utgangspunktet hadde jeg kun laget sommerbrev i A5-format. Etter å ha fått flere meldinger fra lærere som hadde mye på hjertet måtte jeg lage versjoner i A4. Jeg syns det var så utrolig positivt og oppløftende! Herlig å tenke på at så mange lærere hadde så mye de bare måtte fortelle elevene sine før sommerferien kommer!

Sommerbrev - fyll inn, skriv ut og send med elever og kollega en hyggelig melding hjem til sommerferien! Gratis nedlasting i bloggen!

For å være helt ærlig så nyter jeg tanken på at det i løpet av de neste ukene vil sitte barn rundt omkring i landet og motta slike brev. Hvordan kan noen små og velvalgte ord påvirke en elev? Hvordan kan det styrke relasjonen mellom lærer og elev? Kan det styrke relasjonen mellom lærer/skole-hjem? Det skal ikke alltid så veldig mye til før man utgjør en forskjell!

Den originale pakken er utvidet fra 64 til 88 design, etter at jeg klarte å få tak i grafikk med fargede barn. Norske skoleklasser har selvfølgelig mange etnisiteter, og alle skal få en hilsen! Last ned pakken på nytt hvis du ikke har fått med deg disse barna!

Hvis du vil ha hele pakken med 88 ulike design finner du den her! Håper dette kan være nyttig for relasjonsbygging og ikke minst i innspurten mot en sommeravslutning. 🙂

 

Hjertelig hilsen,
Signature
Publisert: 31. mai 2016
Endret: 2. mai 2019

10 svar til “Gi elevene eller kollega en sommerhilsen!”

 1. Hei! Kjempe gøy å følge med på denne bloggen, du er så dyktig og gir masse god inspirasjon! Jeg gleder meg til å ta fatt på et nytt skoleår – med denne bloggen i ryggen 😉 Lurte på om du hadde noe tips til navnelapper, dagsplan, kalender, alfabetet og andre greie ting man kan ha i klasserommet?!

  • Hei Line Anette! Tusen takk for superhyggelig kommentar, det setter jeg pris på 😀 Jeg har mange sett med navnelapper og annen klasseromsdekor slik du beskriver, men jeg har gjort dem inaktive akkurat nå for å pusse dem opp litt. De kommer på nett igjen i løpet av sommeren 😀 Følg med på Facebook-siden min!

 2. Hei!

  Eg heiter Leonhard Vårdal og arbeider som pedagogisk leiar i NDLA (sjå ndla.no og om.ndla.no). Vi lagar digitale læremiddel for vidaregåande opplæring i Norge.

  Eg vil berre gratulere deg med strålande ressursar og god blogg. Eg skal med interesse sette meg inn i fleire ressursar enn eg har fått tid til no.

  Kontakt meg gjerne på [email protected]

  • Tusen takk for hyggelig melding Leonhard! Setter pris på tilbakemeldingen, særlig siden jeg bruker storparten av fritiden min på dette prosjektet!

 3. Hei. Denne var flott! Kjøpte hele pakka på TPT. 🙂
  Har et spørsmål jeg ikke finner ut av: Hvordan endrer jeg skriftstørrelse i feltene? Hadde litt mer å si enn det var plass til 😉

  • Hei Tone! Så kjekt at du har kjøpt hele pakken! 🙂 Det er dessverre ikke mulig å endre skriftstørrelsen selv! Jeg prøvde en funksjon som gjør at teksten endrer størrelse automatisk, men da ble det helt bingo hvordan de så ut i utskrift. Det jeg kan gjøre er å oppdatere pakken og legge til noen større varianter av sommerbrevene! 🙂

  • Ja, det hadde jeg satt pris på – hvis det ikke er så stor jobb…. Tenkte alle mine 13 elever skulle få en liten oppramsing av spesielle mål de har nådd og hinder de har overkommet…. Slikt er jo faktisk mulig når man endelig er velsignet med å ha en ørliten elevgruppe 😉

  • Nå er det fikset! 🙂 Last ned ny utgave på TpT 😀
   Det er utrolig fint å ha en så liten elevgruppe! Jeg bor i ytre Sogn og klassestørrelsene her er 10-18 ca. Det gir rom for så mye mer enn når man står der med 25-30!

 4. Nå har jeg lastet ned sommerbrevene. Skal sette inn et par bilder fra året på baksida og laminere. Det blir en koselig sommerhilsen til førsteklassingene mine, som snart er andreklassinger! Tusen takk! 😀

  • Så lurt! Det hadde jeg ikke tenkt på. 🙂 Må notere meg det bak øret til neste gang! Ha en super sommerferie når den kommer 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *