Hengelåser + matematikk = gøy!

Jeg har mange sett med oppgavekort som er fine å kombinere med hengelåser! Bruk fasiten til oppgavekortene for å stille inn hengelåsene, og sørg for å nummerere dem fra 1-48 (eller færre hvis du skal bruke færre). På den måten vil du klare å stille dem inn på nytt senere. 😉 Det er jo alltid en fordel! Punch et hull i de laminerte oppgavekortene for å feste låsen.

For å spare tid kan eleven etter å ha fått opp låsen feste den igjen og stille om på tallene. De noterer seg på svararket om de fikk opp låsen eller ikke. Tips! Hvis svaret har ett eller to siffer bruker du hengelåsene ved å stille inn 0 eller 00 før svaret. Hvis svaret på oppgaven du vil bruke har fire eller flere siffer kan du instruere elevene om at det er de tre første eller tre siste sifrene som vil knekke låsekoden. 🙂

Bilde av Malimo's tekstoppgavekort i bruk sammen med hengelåser. Takk for bilde, Inger!

Jeg kommer til å oppdatere denne listen etterhvert som det kommer flere oppgavekort eller andre opplegg som er praktiske å bruke sammen med hengelåsene, så bokmerk gjerne innlegget! 🙂

Opp til tre siffer i svaret:

Hentet fra samlepakken med oppgavekort i matematikk 1-2:

Hentet fra samlepakken med oppgavekort i matematikk 3-4:

Hentet fra samlepakken med tekstoppgavekort i matematikk 1-4:

Opp til fire siffer i svaret:

Hentet fra samlepakken med oppgavekort i matematikk 3-4:

Hentet fra samlepakken med tekstoppgavekort i matematikk 1-4:

Hvilke hengelåser kan brukes?

Hengelåser på Malimo.no

Egentlig hvilke som helst låser! Jeg foretrekker at de er litt lette i hånden, men de må ikke være skjøre slik at de går i stykker etter bare noen stasjonsøkter for eksempel.

Samtidig trenger de ikke være av all verdens styrke, siden de ikke skal ha noen praktisk funksjon for å holde noe låst sånn sett. Jeg har i lang tid brukt varianten det er bilde av til venstre, og syns de fungerer bra. En og annen blir ødelagt, men ikke mer enn man forventer i bruk sammen med mange elever og over tid. Akkurat denne typen har jeg inne i butikken også, så du kan kjøpe dem der hvis du har bruk for dem! 🙂 Finn hengelåser her!

Minner om at selv om disse låsene er tresifret kan de fint brukes sammen med oppgaver som har firesifrede svar (eller større svar og for den del). Det er egentlig ingen grunn til å ha mange ulike låser. Som nevnt ovenfor: Hvis svaret har ett eller to siffer bruker du hengelåsene ved å stille inn 0 eller 00 før svaret. Hvis svaret på oppgaven du vil bruke har fire eller flere siffer kan du instruere elevene om at det er de tre første eller tre siste sifrene som vil knekke låsekoden. 🙂

Publisert: 20. november 2018
Endret: 10. august 2020

15 svar til “Hengelåser + matematikk = gøy!”

  1. Hengelåsoppgaver er alltid en slager 😍 Både som oppstartspppgave, jeg er ferdig oppgave og som mengdetrening 😉😉

  2. Tusen takk for flotte idéer og spennende undervisningstips! Dette skal prøves ut 🤗

  3. Jeg tenkte å bruke ideen om hengelåser for å få matematikkundervisningen mer praktisk. God idé.

  4. Oppgaver med hengelåser skal prøves ut på stasjoner. Da hadde det vært kjekt å vinne små kofferter til oppgavekortene!

  5. Det er så lite som skal til for å gjøre undervisningen litt ekstra morsom og spennende. Hengelåser er en slager i klasserommet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

12 konkrete tips for uformell vurdering

Visuelt og taktilt arbeid i begynneropplæringen

Felles lese- og skriveopplæring for alle

Menneskelig verdi - plakat

Bøker bryr seg ikke om kjønn!

Finn Ressursbiblioteket her!