Aktiviteter, tips, ideer og forslag til læring i hjemmet

Læring i hjemmet er noe som foregår hele tiden, alt fra praktiske gjøremål til sosiale relasjoner og normer. I disse tider med stengte barnehager og skoler har læring i hjemmet plutselig fått en ny dimensjon. Lærere legger planer og det er i stor grad opp til familiene selv å få det til å gå rundt. Dette kan være krevende, spesielt hvis en eller begge foresatt fremdeles må arbeide (om enn hjemmefra) og hvis det er flere søsken som er hjemme samtidig. Jeg har noen tips til aktiviteter, materiell og andre ideer som kan bidra til noen kjekke læringsstunder!

Her på siden finner du et stort og gratis ressursbibliotek, med varierte oppgaver - alt fra fargelegging og småprosjekter til regning, skriving og lesing. For tips til digitalt materiell kan du se på temasidene knyttet til trinnene.

Ferdig trykkede hefter

Jeg har i dag to typer ferdig trykkede hefter (begge kommer på både nynorsk og bokmål). Det ene er et bokstavhefte med bokstavoppgaver og litt lett lesing. Det andre er et førskolehefte ment for overgangen mellom barnehage og skole, samt i begynneropplæringen på skole. Mange yngre barn har også glede av å fargelegge i dette heftet. Klikk inn via bildene under for å se nærmere på innholdet i heftene.

Kortstokker om følelser og tall

Andre gode ideer...

Det finnes egne ide-sider knyttet til ulike interesser. De kan du navigere til via knappene under. Å spille på barnas interesser i læringssituasjonen er alltid en fordel. Kanskje kan noen av tipsene være rett for akkurat dere. Ta gjerne kontakt ved spørsmål rundt de ulike konkretene og ideene som ligger der - eller hvis du har ønsker å skaffe andre produkter!

Vi sender pakker fortløpende!

Så fort en bestilling kommer inn pakker vi og sender så fort som mulig. Hvis noe haster, ta gjerne kontakt. Skoler og barnehager som bestiller og ønsker EHF-faktura trenger bare anmerke dette i kommentarfeltet på bestillingen sin så ordnes dette. Husk å føre på hva faktura evt skal merkes med. Ta kontakt ved eventuelle spørsmål knyttet til bestilling.

Kortstokker som trener språk

Bokstavkortene helt til venstre er fine for førlesingsaktiviteter. Barna leser bildene og jobber med å høre lydene, slik kan de koble bokstaver sammen før de kan å lese. Alfabetkort er neste steg, med ord og bilder for hver bokstav. Sammensatte ord, Rimord 1 og Rimord 2 er kjekke for språkleker, muntlig arbeid og skrivestartere bl.a.

Kortstokker med pusleoppgaver

Malimo har egenproduserte kortstokker som kobler bygging/pusling og ulike ferdigheter innen geometri, romlig bevissthet, finmotorikk, regning mm. De fleste kortstokkene har to nivåer, noe som gir dem lengre "levetid" hos barna. Alle kortstokkene finnes på bokmål og nynorsk (eller har en fellesutgave som fungerer på begge målformer).

Pattern blocks-kortstokken passer sammen med pattern blocks brikker. Tangram-kortstokken passer sammen med tangram i ulike varianter. Bygg bilder 1 kan brukes sammen med Hama-perler eller MathLink Cubes. Bygg bilder 2 og Bygg ABC passer sammen med LEGO-brikker.

Populære konkreter og varer på Malimo.no