Høyfrekvente ord på engelsk!

Å arbeide med høyfrekvente ord er minst like viktig på engelsk som på norsk! Etter min mening bruker vi veldig mye tid på innøving av gloser som gjerne er substantiv og verb - men hva med alle ordene som skal være byggesteiner i språket? Sight words er essensielle for å ha et brukbart språk. Fikk du med deg informasjonen jeg skrev om hvordan jeg arbeider med mengdetrening av høyfrekvente ord på norsk? Jeg gjør det helt likt på engelsk, og mange elever drar god nytte av at strukturen på oppgavene er lik.

Arbeid med høyfrekvente ord på engelsk! Flotte arbeidsark som gir mengdetrening med 13 ulike oppgaver - og noen herlige illustrasjoner!
Klikk på bildet for å laste ned disse øvearkene fra ressursbiblioteket!

Som sagt er opplegget på engelsk likt som det norske. Jeg bruker to arbeidsark for hvert høyfrekvente ord, og alle har de samme tretten ulike oppgavene:

 • Color
 • Write the word
 • Read 3 times
 • Find the word
 • How many syllables?
 • Spell 3 times
 • Draw
 • Tasks
 • Find the word
 • Trace 5 times
 • Write
 • Finish the sentences
 • Cut, sort and glue
Du kan lese mer detaljert om hver enkelt oppgavetype på seriesiden her. Enkelte oppgaver er mer krevende på engelsk enn på norsk - naturligvis. Det å skulle stave ord, for eksempel, er ikke alltid så lett. Dette er noe vi må øve på! Akkurat som at vi kan stave med grafem og/eller fonem på norsk, kan vi også stave basert på bokstav eller lyd på engelsk. Jeg liker å øve på begge deler. På engelsk er det enda viktigere å spille på læringspartnere i arbeidet med høyfrekvente ord, etter min mening. Jeg liker å la elevene arbeide selvstendig først, og når de kommer til "Tasks" kan de søke etter en annen elev som har kommet like langt (eventuelt den de sitter med). Å snakke gjennom oppgavene gir også arbeidsarkene en muntlig dimensjon. Vinn-vinn!
Som med det meste annet i skolen finnes det tusen måter å jobbe med høyfrekvente ord på, også i Engelsk. Alle oppgavene jeg bruker i opplegget ovenfor kan også brukes med en tavle. Skriv ned de ulike oppgavetypene du ønsker at elevene skal gjennomføre, og bruk det aktuelle sight word som overskrift. Hvis du ønsker å bruke mitt opplegg finner du det her. Dette opplegget er basert på Dolch sin liste over de høyfrekvente ordene på engelsk. Du kan også arbeide med denne listen i klasserommet ved hjelp av tavle/smartboard. Jeg har lagt ut en oversikt i ressursbiblioteket her! 🙂 For å prøve ut metoden kan du laste ned øvearkene med "blue" fra ressursbiblioteket! Lykke til med arbeidet!
Publisert: 11. februar 2016
Endret: 5. februar 2021

Gratisressurser for Engelsk

Visuell læring: norsk og engelsk

Norsk og engelsk ordbygging

Gå til ressursbiblioteket

Ett svar til “Høyfrekvente ord på engelsk!”

 1. Nå har vi jobbet en del med høyfrekvente ord på trinnet vårt (4. trinn). Elevene ble etterhvert ganske begeistret for disse oppgavearkene. De kjente igjen oppgaveve og kunne jobbe selvstendig i tillegg til at de raskt jobbet inn rett skrivemåte.

  Vi tok i bruk oppgavene som en del av undervisningen etter en testdiktat med noen høyfrekvente ord på startetn av høstsemesteret. Ved mellomsjekk til jul var det en vesentlig forbedring på de ordene vi hadde jobbet med, blant annet gjennom dette opplegget. Og enda bedre til sommeren da vi hadde jobbet oss gjennom alt.

  Vi brukte Miss Kittys engenlskoppgaver for 4. trinn, som er et gratis opplegg som ligger ute på nett i sin helhet som «læreverk» sammen med andre ressurser somdene fra Malimo.

  #bokløsundervisning

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *