HALLOWEEN SOM TEMA

På denne siden kan du finne materiell, ressurser, ideer, blogginnlegg og inspirasjon knyttet til å bruke Halloween som tema i undervisningen. Målet er å kombinere fag med en spennende Halloween-tid, noe som er kjekt for både store og små!

Ta kontakt på den blå meldingsboblen nede til høyre hvis det er noe jeg kan hjelpe deg med! 🙂

Dette er et opplegg som bruker mange ulike innfallsvinkler til multiplikasjon - og alt med Halloween-tema. Det har vært en stor suksess! Opplegget har rett og slett mye mengdetrening, men pakket inn på en sånn måte at man ikke "merker" det så godt. 😉 Oppgavene dreier seg om ganging på flere måter (se eksempel på bildene), å koble gangestykke med figur/areal, tegne figurer til gangestykker, fylle inn tall/lage «number bonds», artige Halloween-ark for hver gangetabell, flere ulike «spinn og gang»-oppgaver og et ark for å spille fire på rad med gangetabellen!

I dette leseteateret møter elevene seks ulike roller. Rollene er differensierte og tilpasset ulike nivå av lesere. På den måten står man friere når man deler inn gruppene, og alle kan få en rolle de mestrer. Det er også mulig å dele opp eller slå sammen rollene etter behov. Positive leseopplevelser er viktig for å beholde motivasjonen og interesse for å lese senere. Tryggheten som ligger i høytlesing som man har fått øvd på må ikke undervurderes. Jeg anbefaler å lese innlegget LESETEATER: Kognitive, affektive og faglige fordeler for tips og inspirasjon i arbeidet.

Det mest nedlastede materiellet tilknyttet Halloween

Skrivestartere med Halloween-tema er kjekt! Å skrive korte fortellinger er en oppgave som alltid er differensiert av natur. Elevene skriver ut i fra eget nivå; Noen kan skrive lange tekster, noen kan skrive litt kortere. Alle har de ulike ting som må øves på, noe som kommer godt til syne i elevtekster. Knytt fokuset på tilbakemeldingen du gir til det dere har som fokusområde i denne perioden. Det er ikke alltid like lett å komme i gang med skrivingen, og der kan kreative skrivestartere være en god inspirator! Disse skrivestarterne kommer på bokmål, nynorsk og engelsk i samme nedlasting.

Sorteringspuslespill handler om å leke med språket, og i dette tilfellet knyttet til Halloween-ord. Bildene hjelper elever som ikke er trygge på bokstaver og lesing, de vil også kunne klare å løse puslespillene. Elever som kan lese vil forholde seg til bokstavene. Puslespillene finnes både med store og små bokstaver. Hvis man ønsker å fargelegge kan man bruke den svarthvite varianten (kan også brukes for differensiering der mindre bildestøtte gjør oppgaven litt vanskeligere). Alt er selvfølgelig på både nynorsk og bokmål - og akkurat disse puslespillene finnes på engelsk her.

Formålet med dette opplegget er å arbeide konkret med mengdeforståelse – på en kjekk måte. Det er med tre brett som elevene bruker for å bygge mengdene sine på. Du kan eventuelt vurdere å klippe ut figuren fra brettet. Dette bør lamineres for å vare i bruk. Pynten ligger på egne ark, og disse bør også lamineres før klipping. Husk at du ikke trenger å klippe ut alt selv. Fordel arbeidet på elevene og la dem øve med saks. Skriv ut litt ekstra så har du litt for «svinn».

Det er med 27 ferdiglagde bestillingskort + forside som lamineres og organiseres i en boks, konvolutt eller på en bokring. Alle disse bestillingskortene er inkludert i blank utgave. Med de blanke kortene kan elevene dekorere etter eget ønske og føre på tallene underveis.

I en egen vedlagt fil kan du redigere tall og lage egne bestillingskort. Her kan du bruke enkle tall eller legge inn regnestykker ut i fra hva dere arbeider med. Tallene ligger som tekstbokser og du kan dra dem rundt, endre skriftstørrelse osv etter eget ønske.

 

Myldrebilder er spennende bilder der det skjer mye! De er gode samtalebilder for muntlig aktivitet, der man kan arbeide med språklig forståelse, språklyder, identifisering av lyder, ordklasser, lage spontane fortellinger, spørreord, let og finn mm. Myldrebilder kan brukes som grunnlag for å lage regnefortellinger og tekstoppgaver i matematikk, eller helt enkelt som pekebilder sammen med de yngste. De er også spennende å fargelegge, og kan gjerne brukes til å lage kort, innrammede gaver mm.

Det finnes to sett for Halloween, og i hvert opplegg får man:

 • Samtalebilder - stående A4 med både farge- og svarthvitutgave
 • Skrivesider - liggende A4 i både farger og svarthvitt med skrivelinjer
 • Regnefortellinger - en ferdig oppgave + mal for å lage egne
 • Identifisering av lyder i ord (førstelyd, midtlyd og sistelyd), slå sammen lyder, lyden som mangler m.m.
 • Les og finn, oppgaver knyttet til bilde
 • Pyramidelesing knyttet til bilde
 • Lesetekst (ett nivå, alle målformer)
 • Påstander knyttet til leseteksten
 • Les og merk hvor man finner svar i leseteksten
 • Riktig eller galt
 • Enkle og vanskelige silhuetter
 • Ordkjeder med to og tre ord
 • Finn 7 feil

Det finnes en rekke småprosjekter (flere enn de du ser på bildet) knyttet til både høst og Halloween! De kan utvides i det uendelig, og lag gjerne fortellinger - skriftlig og muntlig - med dem. De kommer i varierte teknikker, alt fra papir/lim/saks til nål og tråd, og ulike materialer.

Fokuset er at det skal være gjennomførbart for alle med et greit sluttprodukt. Det fine er at man kan utvide både med tanke på K&H, blande inn flere teknikker, og inn i andre fag. Det er bare fantasien som setter grenser.

Klikk på bildet for å se temautvalget. Derfra finner du også hovedsiden med prosjekter knyttet til andre tema og årstider. 🙂

Klikk på bildet over for en samling med artige høstprosjekter. Disse er ikke knyttet til Halloween spesifikt, men er flotte til denne årstiden! Få gode ideer og tilpass til egne ønsker og interesser. 🙂

I serien "Vi spiller" finnes det spillopplegg som alle går under betegnelsen Ett tema - flere spill. Det handler om å arbeide med grunnleggende ferdigheter i lesing, skriving og regning + muntlig aktivitet på en artig og variert måte.

I akkurat dette opplegget får du flere ulike spill knyttet til Halloween som tema! Alle spillene kommer på nynorsk, bokmål OG engelsk. Det er:

 • matematikkspill - addisjon, subtraksjon, oddetall, partall
 • bingo - lage sitt eget spill
 • memory
 • "Jeg har... hvem har...?" (loop, flott muntlig aktivitet)
 • bildekort

Leseteater er fantastisk, og en utrolig god metode for trygghet i lesingen. Les mer om det her. Se nærmere på Halloween-leseteater (6 differensierte roller) eller Halloween-parlesing (tre tekster med to roller).

Mest populære opplegg knyttet til Halloween som tema

Ressursbibliotek

Ressursbiblioteket er en voksende samling med 100% gratis materiell du fritt kan bruke i klasserommet ditt. Noe vil være rettet mot å organisere lærerhverdagen (siden vi alle har tusen baller i luften på en gang – konstant!), noe mot vurderingsarbeid, og mange små og litt større opplegg du kan skrive ut og bruke. Biblioteket er godt i gang, men får jevnlig nye tillegg så følg med!

Innhold til både bhg, småtrinnet og mellomtrinnet!
Innhold fra norsk, matematikk og andre fag!
120+ ressurser til nå!
Alt er på både nynorsk og bokmål.
Mye er også tilgjengelig på engelsk.
Last ned, skriv ut og bruk i klassrommet!
Innhold til både bhg, småtrinnet og mellomtrinnet!
Innhold fra norsk, matematikk og andre fag!
120+ ressurser til nå!
Alt er på både nynorsk og bokmål.
Mye er også tilgjengelig på engelsk.
Last ned, skriv ut og bruk i klassrommet!

Noen eksempler på det du får