JUL SOM TEMA

På denne siden kan du finne materiell, ressurser, ideer, blogginnlegg og inspirasjon knyttet til å bruke jul som tema i undervisningen. Målet er å kombinere fag med en koselig førjulstid, noe som er kjekt for både store og små!

Ta kontakt på den blå meldingsboblen nede til høyre hvis det er noe jeg kan hjelpe deg med! 🙂

Tellebestilling går ut på at elevene får bestllingskort med oppgitte mengder. De finner riktig antall konkreter og fyller bestillingen. Enkelt, effektivt og utrolig kjekt! Sesongrelatert kan du finne et pepperkakehus som skal pyntes, et juletre og en snømann som skal utstyres! Klikk på bildet for å se nærmere på materiellet.

I serien "Vi spiller" finnes det spillopplegg som alle går under betegnelsen Ett tema - flere spill. I akkurat denne pakken får du flere ulike spill knyttet til jul som tema! Alle spillene kommer på nynorsk, bokmål OG engelsk. Det er matematikkspill, bingo, memory, "Jeg har... hvem har...?" Klikk på bildet for å se mer!

Det mest nedlastede materiellet tilknyttet jul

Malimo Mini-Crafts er en stor, voksende og gratis småprosjektserie som er fritt tilgjengelig på Malimo.no. Disse småprosjektene tror jeg man kan ha nytte av og glede av sammen med barna. Formålet med de små prosjektene er alltid mestringsopplevelser, kreativt og taktilt arbeid, finmotorisk trening – og ikke minst hyggelige stunder sammen. Hovedsiden med samlingen finner du her. Der kan du også registrere deg for varsel når en ny blir lagt til - forhåpentigvis et firesifret antall før jeg sier meg fornøyd. 😉

Knyttet til tema jul har jeg skilt ut en egen samling slik at du kjapt kan få oversikt over dem. Den inneholder blant annet julenisse, juletre, bil med juletre, reinsdyr, en alv, to gnomer/fjøsnisser, julestjerner i ulike varianter (både blomster og kranser), juletrepynt på trebrikker, broderi med juletre i to varianter, kongle pyntet opp som juledekor og mer. 🙂

Hvis du har noen ønsker eller tips - ta gjerne kontakt! 🙂
Samlingen er som sagt voksende og det legges stadig til noe nytt. Du kan melde deg på varsler dersom du ønsker det inne på hovedsiden.
Det finnes også crafts knyttet til andre sesonger som påske osv.
.......

I 2017 hadde jeg en julekalender gående daglig i ressursbiblioteket - det var kjempegøy! Oppgavene derfra finner du ved å klikke på bildet til høyre. I tillegg ble det laget en julekalender i 2021 - nemlig JULEGRUBLEKALENDER 2021. Den er generell og kan brukes uavhengig av årstall, så finn den gjerne frem igjen hvis du har brukt den før!

Den inneholder varierte tekstbaserte oppgaver (nynorsk, bokmål og engelsk), både i matematikk og med ting fra verden rundt oss ellers. Lukene ligger dagvis til nedlasting i ressursbiblioteket. Det er også mulig å laste ned alle via butikken.

Har du sett disse egenproduserte materialpakkene? De inneholder hånddukker med jul- og vintertema. Man kan velge mellom engel, nisse, reinsdyr, pingvin og snømann. Velg en lik hånddukke til alle, eller bruk forskjellige. Hver dukke måler mellom 25 og 33cm i høyden, og hver enkeltpakke inneholder filtstykker, filtpynt, tråd og en butt nål av plast. Disse er artige, enkle og rimelige alternativer som passer godt på juleverksted, som julegaver og som en kjekk aktivitet i førjulstiden.

I dette blogginnlegget kan du få tips om hvordan kombinere noe så hyggelig som julebakst med faglig innhold. Måling i matematikken er selvfølgelig naturlig å dra inn - men mulighetene er langt større enn det! 🙂 Klikk på bildet for å lese mer!

Barn i alle aldre syns det er kjekt å gi bort hjemmelagde julegaver som de er stolte av. Her er noen tips til julegaver som er enkle å lage, og som ikke koster så veldig mye! De passer fint i K&H eller for eksempel i forbindelse med juleverksted.

Spennet er stort i julebøkene, fordi hovedformålet er en bred repetisjon av mange emner elevene har vært innom - men pakket inn med så mye jule- og vinterpynt at det rett og slett er knallkjekt! Det finnes julebok for 1.-2.trinn, 3.-4.trinn og 5.-7.trinn.

Formålet med «Jul og høytid ulike land» å lære om likheter og ulikheter mellom den kjente julefeiringen i Norge, og ulike julevarianter rundt omkring i verden. I serien finnes også feiringene av kinesisk nyttår og indisk lysfest.

Mest populære opplegg knyttet til jul som tema

Ressursbibliotek

Ressursbiblioteket er en voksende samling med 100% gratis materiell du fritt kan bruke i klasserommet ditt. Noe vil være rettet mot å organisere lærerhverdagen (siden vi alle har tusen baller i luften på en gang – konstant!), noe mot vurderingsarbeid, og mange små og litt større opplegg du kan skrive ut og bruke. Biblioteket er godt i gang, men får jevnlig nye tillegg så følg med!

Innhold til både bhg, småtrinnet og mellomtrinnet!
Innhold fra norsk, matematikk og andre fag!
120+ ressurser til nå!
Alt er på både nynorsk og bokmål.
Mye er også tilgjengelig på engelsk.
Last ned, skriv ut og bruk i klassrommet!
Innhold til både bhg, småtrinnet og mellomtrinnet!
Innhold fra norsk, matematikk og andre fag!
120+ ressurser til nå!
Alt er på både nynorsk og bokmål.
Mye er også tilgjengelig på engelsk.
Last ned, skriv ut og bruk i klassrommet!

Noen eksempler på det du får