Finn gode ideer, tips og inspirasjon til årets skolestart på denne siden! Det er en stor samling så bla deg nedover. For mer trinnspesifikke tips kan du også ta en titt på trinnportaler: • 1.-2.trinn3.-4.trinn5.-7.trinnbarnehage • og ikke minst: pedagogiske ideer generelt! ♥ Hvis det er noe som helst jeg kan hjelpe med ifbm skolestart eller ellers - send meg en melding! Bruk meldingsboblen nede til høyre på siden eller send epost til [email protected]

SKOLESTART

På denne siden vil jeg dele ideer, tips og inspirasjon som passer for skolestart. Innholdet er primært rettet mot 1.-4.trinn, men noe vil også være egnet for bhg og eldre barn med tilpassing. Vis gjerne hva du velger å bruke på Instagram med #malimoskole - og i gruppen på Facebook: Lærerlaget - samarbeid 1.-7.trinn

Her kan du finne matematikkportalen der jeg samler alt av ideer, tips og inspirasjon som du kan ta med deg i planleggingsarbeidet for matematikkundervisningen!

Slik som matematikkportalen til venstre, finnes det også andre fag- og emneportaler. I tillegg en idebank for lærerhverdagen + pedagogiske ideer. Finn dem her!

Trykkede årsplanleggere på bokmål eller nynorsk, A4 eller A5. Tilgjengelig som tilbehør er linjal og plastlommer. Finnes også i digital utgave.

De mest kjøpte konkretene mm. - inspirerende start på det nye skoleåret!

Relasjonsbygging

Håndvaskeplakater

Fin organisering!

Enda mer relasjonsbygging!

Ansvar for egen læring plakat!

Pocket chart-bokstaver

En fargerik velkomst!

Synliggjør strategier

Voksende samling

Dekorative regnbuer

Dekorativ oppstartsaktivitet

Redigerbare bokmerker!

I forbindelse med skolestart/sommer finnes det også flere ulike leseteater og parleseteater. Disse er på både norsk og engelsk i samme nedlasting og gir dermed fine muligheter for tverrfaglig arbeid. Skriv ut manus og ta med elevene ut for å øve. Ha en uformell framvisning for hverandre i klasserommet, eller bruk det til en framvisning? Jeg har også skolestartpakker for hele barnetrinnet med variert innhold som for eksempel sosiale aktiviteter og finmotorisk trening.

Pultstriper i mange ulike varianter gir deg mange valg for å både dekorere pulten, men også for å tilby støtte i læringsarbeidet. Bruk stripene som øvingsoppgaver, på stasjoner mm. I pakken er det 22 ulike ark samt 29 bokstavplakater. Veldig praktisk og ikke minst kjekt for variert arbeid! Se mer på snutten over.

Dette er min favorittmåte for å gi ut informasjon til elever og foreldre. Superenkel å lage, og perfekt til å henge på kjøleskapet! Jeg viste denne frem i en av lærergruppene på Facebook, der jeg skrev litt om hvordan jeg liker å organisere informasjonen som skal ut til elever og foreldre til skolestart - nemlig med en INFOBRETTEBOK.

Det mest populære materiellet i kategorien skolestart!

15 eventyr - variert bruk!

Klypekort add/sub opp til 20

Redigerbare klypekort

Konkretkoffert - inspirasjon!

Kjekk matematikk på 1-2-3

2- og 3-sifret mal

Fortellersteiner som metode

Gode relasjoner i fokus

Taktilt arbeid med konkreter!

Jeg ønsker meg et skolesystem som gir lærere tid og mulighet til å sette fokus på det som er viktigere enn hva vi kan måle på tester og prøver. Vi vet at elevene er så uendelig mye mer enn disse resultatene, og mange av dem trenger å minnes på det... Les litt mer om mine tanker om dette emnet og last ned en flott plakat!

Oppbevaring og organisering er viktig! Det er ikke til å legge skjul på at å ha en base med materiell krever en viss innsats på det området. Jeg har prøvd ut mange ulike bokser og systemer, og selv om alle må finne det som fungerer best for dem selv så har jeg absolutt noen tips! 🙂

Et innlegg om viktigheten av å ta hensyn til alle elever når man gjennomfører aktiviteter knyttet til sommerferien. Elevene kommer fra ulike bakgrunner og har ulike erfaringer og ressurser. Skolestart skal være greit og uten ubehag for absolutt alle!

Det er ikke alltid lett å være ny - og overgangen fra lærerutdanningen til klasserommet kan (etter min personlige erfaring) være beinhard. Jeg øsnker å hjelpe og støtte i prosessen! Finn en gave i innlegget, og ta kontakt når som helst hvis jeg kan hjelpe med noe som helst. Det gjør jeg mer enn gjerne! 🙂

"Sommerboken" er en serie med tre ulike repetisjonshefter. Ett for 1.-2.trinn, ett for 3.-4.trinn og ett for 5.-7.trinn. Over og under kan du se noen korte snutter som gir et eksempel på litt av innholdet. Heftene er flotte for meningsfylt ventearbeid, stasjonsarbeid, lekse - og rett og slett kjekt oppfriskningsarbeid!

Tips og undervisningsideer - trinnspesifikke portalsider

SESONGPORTALER: Undervisning knyttet til ulike tema

De ulike sesongene, høytidene, årstidene og merkedagene er noe som ofte går igjen i skolen. Derfor har jeg bakt temaene inn sammen med emner fra ulike fag. Matematikk med en vri, lese- og skriveopplæring knyttet til sesongaktuelle tema og mye mer. Bruk samlesidene under for å finne noe du kan bruke akkurat nå!

Ressursbibliotek

Ressursbiblioteket er en voksende samling med 100% gratis materiell du fritt kan bruke i klasserommet ditt. Noe vil være rettet mot å organisere lærerhverdagen (siden vi alle har tusen baller i luften på en gang – konstant!), noe mot vurderingsarbeid, og mange små og litt større opplegg du kan skrive ut og bruke. Biblioteket er godt i gang, men får jevnlig nye tillegg så følg med!

Innhold til både bhg, småtrinnet og mellomtrinnet!
Innhold fra norsk, matematikk og andre fag!
120+ ressurser til nå!
Alt er på både nynorsk og bokmål.
Mye er også tilgjengelig på engelsk.
Last ned, skriv ut og bruk i klassrommet!
Innhold til både bhg, småtrinnet og mellomtrinnet!
Innhold fra norsk, matematikk og andre fag!
120+ ressurser til nå!
Alt er på både nynorsk og bokmål.
Mye er også tilgjengelig på engelsk.
Last ned, skriv ut og bruk i klassrommet!

Noen eksempler på det du får