SKOLESTART SOM TEMA

På denne siden kan du finne materiell, ressurser, ideer, blogginnlegg og inspirasjon knyttet til oppstarten av skoleåret. Meningsfylt repetisjonsarbeid og kjekke aktiviteter er stikkord!

Ta kontakt på den blå meldingsboblen nede til høyre hvis det er noe jeg kan hjelpe deg med! 🙂

Her kan du finne matematikkportalen der jeg samler alt av ideer, tips og inspirasjon som du kan ta med deg i planleggingsarbeidet for matematikkundervisningen!

Slik som matematikkportalen til venstre, finnes det også andre fag- og emneportaler. I tillegg en idebank for lærerhverdagen + pedagogiske ideer. Finn dem her!

Inne på linken kan du se nærmere på alternativene: panda eller peoner. De trykte lærerplanleggerne er utsolgt, men med de digitale kan du enkelt skreddersy din egen!

Det mest kjøpte konkretene mm. - inspirerende start på det nye skoleåret!

I forbindelse med skolestart/sommer finnes det også flere ulike leseteater og parleseteater. Disse er på både norsk og engelsk i samme nedlasting og gir dermed fine muligheter for tverrfaglig arbeid. Skriv ut manus og ta med elevene ut for å øve. Ha en uformell framvisning for hverandre i klasserommet, eller bruk det til en framvisning? Jeg har også skolestartpakker for hele barnetrinnet med variert innhold som for eksempel sosiale aktiviteter og finmotorisk trening.

Pultstriper i mange ulike varianter gir deg mange valg for å både dekorere pulten, men også for å tilby støtte i læringsarbeidet. Bruk stripene som øvingsoppgaver, på stasjoner mm. I pakken er det 22 ulike ark samt 29 bokstavplakater. Veldig praktisk og ikke minst kjekt for variert arbeid! Se mer på snutten over.

Dette er min favorittmåte for å gi ut informasjon til elever og foreldre. Superenkel å lage, og perfekt til å henge på kjøleskapet! Jeg viste denne frem i en av lærergruppene på Facebook, der jeg skrev litt om hvordan jeg liker å organisere informasjonen som skal ut til elever og foreldre til skolestart - nemlig med en INFOBRETTEBOK.

Ulike blogginnlegg og ting fra ressursbiblioteket med skolestart-tema

Disse er enten direkte knyttet til skolestart som tema i seg selv, eller frittstående aktiviteter som passer bra på starten av året. Mye av dette passer fint på uteskole, som stasjoner uten mye forarbeid og til generell oppfrisking og repetisjon av ferdigheter. 🙂

Det er ikke alltid lett å være ny - og overgangen fra lærerutdanningen til klasserommet kan (etter min personlige erfaring) være beinhard. Jeg øsnker å hjelpe og støtte i prosessen! Finn en gave i innlegget, og ta kontakt når som helst hvis jeg kan hjelpe med noe som helst. Det gjør jeg mer enn gjerne! 🙂

"Sommerboken" er en serie med tre ulike repetisjonshefter. Ett for 1.-2.trinn, ett for 3.-4.trinn og ett for 5.-7.trinn. Over og under kan du se noen korte snutter som gir et eksempel på litt av innholdet. Heftene er flotte for meningsfylt ventearbeid, stasjonsarbeid, lekse - og rett og slett kjekt oppfriskningsarbeid!

Mest populære opplegg knyttet til skolestart

Tips og undervisningsideer - portalsider

På linkene under vil du finne undervisningsideer, tips og materiell knyttet til ulike trinn og undervisningssituasjoner. De vil til enhver tid være oppdatert med siste nytt og det mest populære innholdet, så bokmerk gjerne den/de som passer best med arbeidet ditt! For spesialundervisning og TPO kan du se innom hver enkelt underkategori.

Ressursbibliotek

Ressursbiblioteket er en voksende samling med 100% gratis materiell du fritt kan bruke i klasserommet ditt. Noe vil være rettet mot å organisere lærerhverdagen (siden vi alle har tusen baller i luften på en gang – konstant!), noe mot vurderingsarbeid, og mange små og litt større opplegg du kan skrive ut og bruke. Biblioteket er godt i gang, men får jevnlig nye tillegg så følg med!

Innhold til både bhg, småtrinnet og mellomtrinnet!
Innhold fra norsk, matematikk og andre fag!
120+ ressurser til nå!
Alt er på både nynorsk og bokmål.
Mye er også tilgjengelig på engelsk.
Last ned, skriv ut og bruk i klassrommet!
Innhold til både bhg, småtrinnet og mellomtrinnet!
Innhold fra norsk, matematikk og andre fag!
120+ ressurser til nå!
Alt er på både nynorsk og bokmål.
Mye er også tilgjengelig på engelsk.
Last ned, skriv ut og bruk i klassrommet!

Noen eksempler på det du får