Informasjon – om oss!

Heisann – Maren heter jeg!

…og jeg er primus motor bak Malimo.no. Jeg er utdannet adjunkt ved det som før i tiden het Høgskolen i Bergen. Allerede som lærerstudent likte jeg godt å lage materiell og prøve meg frem. Selve Malimo-prosjektet ble til da jeg jobbet som lærer på en 1.-10.trinnsskole, tilbake i 2014. Der lagde jeg mye materiell til egne elever og etter behovene deres. Vi knakk mange koder og lærte utrolig mange nye ting, og dette var starten på eventyret som har blitt Malimo.no.

Jeg begynte å dele materiellet mitt på nett etter oppfordring av kolleger rundt omkring, og i dag lever jeg av dette. Helseproblemer etter et komplisert første svangerskap førte meg delvis ut av klasserommet, men gjennom Malimo har jeg fått en måte å fortsatt være en del av livet i skolen – og det er jeg utrolig takknemlig for!

Les mer om formålet med Malimo.no her ♥

Det er ikke lett å være pedagog!

Vi har utallige baller i luften til enhver tid; Undervisningsopplegg skal lages, timer planlegges og forberedes. Skrive IOPer, ha vurderingssamtaler, skrive vurderinger, rapporter, utviklingssamtaler med foreldre. Prøver og tester og andre vurderinger skal lages, gjennomføres, rettes, gis tilbakemelding på. Møter i alle slags varianter, telefoner og e-poster skal besvares… Listen er lang! I tillegg er vi opptatt av engasjerende undervisning, å møte barna der de er, å vise dem omsorg og forståelse – sørge for at alle blir sett, har det bra og blir best mulig rustet for livet videre.

Har du noen gang sagt til deg selv…

  • jeg fikk ikke tid til å lage det supre opplegget jeg hadde sett for meg
  • jeg fikk ikke tid til å snakke skikkelig med alle barna i dag
  • jeg skulle ønske jeg hadde tid til å differensiere enda mer
  • jeg ønsker å få med alle barna, og hjelpe dem å lykkes
  • jeg skulle ønske døgnet hadde flere timer
  • jeg skulle ønske jeg fikk gjort mer på arbeid, slik at jeg kunne hatt mer fritid
  • jeg skulle ønske jeg hadde mer tid til familie, venner og meg selv

Hvis du kjenner deg igjen i minst ett punkt er du på riktig sted!

Årene i klasserommet har lært meg at det er vanskelig å gjøre alt – men også at jeg kan få til ganske fantastiske ting sammen med barna når jeg får tiden til å strekke til! Målet med hele nettsiden er å dele erfaringene jeg har fått, og oppleggene jeg har laget. Et bidrag til at du kan fortsette å være en fantastisk pedagog – samtidig som du sparer tid og ikke brenner lyset i begge ender! I både Ressursbiblioteket og i butikken finner du en stor variasjon materiell og ressurser som kan tas i bruk med en gang. Nå som du vet mer om min lidenskap og det jeg jobber for kan du bli gratis medlem på Malimo.no! Da får du tilgang til Ressursbiblioteket og får ulikt materiell (som ikke er tilgjengelig ellers på nettet) tilsendt på e-post. Snakk med leder og spør om å få årstilgang på hele Malimo hvis du liker innholdet du ser.

En primus motor klarer ikke alt alene!

Team Malimo! Jørgen med Vegar på skuldrene, meg, Vetle, Rikke og Sofie. Foto: Camerat/Steinkjer Næringsforum

Med på prosjektet er Jørgen. Han har bakgrunn som driftsleder på fiskeoppdrett, og er en racer på alt som har med administrasjon, økonomi og slikt å gjøre. Han styrer skuta som daglig leder og er ellers en potet som fikser alt mulig – stort og smått. Det har vært utrolig fint, for da får jeg desto bedre tid til å drive med det jeg er god på og liker – det pedagogiske! 🙂

Vi har to sjefstestere som har ansvaret for å nøye prøve ut alt vi tar inn av pedagogiske og lærerike leker: Vetle på snart fem år og Vegar på snart to år. De tar jobben på alvor, gir seg ikke før vi vet om produktet holder mål eller ikke – og sprer stor glede i arbeidsmiljøet!

I tillegg er vi heldige og har med oss Rikke og Sofie på laget! Rikke er barnehagelærer og spesialpedagog, og har fast arbeidssted i butikken vår på Steinkjer. Hun er fantastisk til å hjelpe kunder som er innom med å finne det som passer til deres barn/elever, står på og er høyt og lavt, og en racer på å pakke pakker. I tillegg hjelper hun meg med å bygge bro mellom barnehage og skole i materiellet som lages og gir verdifull innsikt i barnehagelivet og i spesialpedagogikken. Sofie er min lillesøster og har hjulpet meg på fritiden siden hun var 14-15 år gammel. Sofie jobber i butikken og er rå på å lage fasiter, suveren i kassen, er en altmuligdame som ikke er redd for å ta i et tak.. 🙂

Les mer om formålet med Malimo.no her ♥