10 julegaver og prosjekter til juleverksted!

Barn i alle aldre syns det er kjekt å gi bort hjemmelagde julegaver som de er stolte av. Her er noen tips til julegaver som er enkle å lage, og som ikke koster så veldig mye! De passer fint i K&H eller for eksempel i forbindelse med juleverksted. For å se nærmere på det enkelte prosjektet, se på tallet på bildet og finn det i listen under. 🙂 Hvis du har noen favorittprosjekter kan du gjerne dele dem med meg! 🙂

Malimo.no - 10 flotte julegaver man kan lage sammen med elevene

1. Scratch art familieportretter

Familieportretter er alltid artige gaver å lage, og ikke minst veldig kjekke å få. Man kan selvfølgelig lage bilder av andre ting enn familien også. Selve prosessen er ganske enkel, det er en bakgrunn tett fargelagt av tegnestifter, med et lag maling på toppen - i dette tilfellet sort. Denne aktiviteten passer for både yngre og eldre elever. Hele prosessen med å skrape ut et bilde i malingen er ganske magisk for de minste, og like kjekk for de eldre! Detaljene i bildet gir seg ut i fra elevenes alder. Her er det også mulig å bake inn relevante tema man arbeider med i fag, og ikke minst i K&H.

2. Juletre av furukongler

Aller først kan jeg bare advare om at dette julegaveprosjektet inneholder bruk av glitter. 😉 Samle inn furukongler i et friminutt eller på en utedag, kanskje til og med i en kroppsøvingstime? Dekoreringen består av glitter og maling, gjerne hyssing eller bånd også. Ellers kan man bruke den kjente "man taver hva man haver" i skapet på K&H-rommet.

3. Broderte bokmerker

Brodering er jo en klassiker, og disse bokmerkene utgjør flotte julegaver! Jeg har faktisk et lignende bokmerke jeg fikk i julegave for mange, mange år siden. Kan ikke lese uten! En artig vri på oppgaven er å få elevene til å tegne på rutepapir og brodere sin egen tegning!

4. Hjertenøkkelringer med fingeravtrykk

Her har man brukt lufttørkende leire for å lage noen supersøte hjertenøkkelringer med fingeravtrykk. Dette er et prosjekt der det er enkelt å lage flere gaver i samme slengen også. For variasjon males de og dekoreres ulikt. Elevene kan gjerne skrive en hyggelig hilsen på baksiden også.

5. Farget glass-bilder

Dette prosjektet er utrolig artig, og gir et flott sluttresultat! Det har noen flere trinn/steg så det kan godt deles inn i flere timer. Sluttresultatet er absolutt verdt tidsbruken. For elever som ikke feirer jul er dette et enkelt prosjekt å tilpasse til vintertema også. Oppgaven kan utvides ved at tegningen går etter en oppskrift, slik at man øver på å følge instruksjoner. Selve bildene males rett på glasset i billige rammer, for eksempel fra IKEA. Det må ikke være glass heller, pleksiglass og lignende fungerer ypperlig. De superstilige bakgrunnene lages enkelt av aluminiumsfolie! Les mer i oppskriften på linken. 🙂

Malimo.no - 10 flotte julegaver man kan lage sammen med elevene

6. Skål for ringer

Disse søte skålene laget av små hender er supersøte. Veldig fine gaver til å oppbevare ringer eller bare som en pyntegjenstand også. Dekorasjonen kan gjøres på mange måter, med både maling og tusj.

7. Juletrepynt med fingeravtrykk, trolldeig

Julepynt med barnas egne fingeravtrykk! Disse lages i trolldeig, og er enkle å forme selv for de minste. Bruk pepperkakeformer eller lignende. Elevene dekorerer dem etter eget ønske, og det er alltid lurt å signere baksiden med årstall. Fest en tråd på pynten så er det en flott gave som kan henge på juletreet i mange, mange år!

8. Personlige snømannkrus

Dette må være den aller enkleste julegaven blant disse prosjektene, men er likevel en artig gave både å gi og få. Alle sine kopper blir unike og kjempefine! 🙂 Selve krusene kan man kjøpe superbillig på IKEA, Nille osv. For å dekorere trenger man kun porselenspenner, for eksempel fra Panduro. Krusene må ikke være hvite, ulike farger gir ulike resultat!

9. Pappmasje-skåler

Dette prosjektet tar noen dager å gjennomføre, fordi massen må legges lagvis for å få en stødig skål. De må tørke godt også, så det er fint å ta prosjektet i etapper. Når selve skålen er laget dekorerer man med maling, lim, glitter og det man måtte ha. Man kan også bruke decoupage-teknikk og lage en collage på skålen.

10. Snømannscene laget av trolldeig

Denne julegaven er en av mine favoritter! Det er et flott minne som viser hvor små barnehendene faktisk var. 🙂 Mengden detaljer i prosjektet gjør at dette også passer for litt eldre elever. For yngre elever tilpasser man og forenkler prosjektet - kanskje bare bruk en hånd også. Denne gaven er flott for både foreldre og besteforeldre!

11. Sokkesnømenn!

Lykke til med julegaveprosjekter! Tips meg gjerne om du vet om et artig og rimelig prosjekt som kan gjennomføres med en gruppe elever! 🙂

Publisert: 16. oktober 2018
Endret: 10. november 2020

KLIKK FOR JULEPORTAL!

Idébank for alle trinn!

Finn materiell med juletema!

Gå til ressursbiblioteket

På jakt etter fiks ferdig materiell med juletema?

Ett svar til “10 julegaver og prosjekter til juleverksted!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *