Kurs, møter og arrangement hos Malimo

Lørdag 30.november 2019 åpnet vi dørene til Malimo - senter for læringsglede her på Steinkjer. I tillegg til å ha en liten butikk her er formålet med senteret både å ta i mot barn for lærende lek - samt å arrangere kurs, møter og fagsamlinger for pedagoger. På denne siden kan du finne en oversikt over kommende arrangementer (og en liste over tidligere kurs).

Kommende arrangementer:

 • Kurset passer for: lærere på 1.-4.trinn
 • Del 1: forelesning 2.5t + felles lunsj
 • Del 2: praktisk del 2.5t
 • Antall plasser kurs: 24stk
 • Pris: 1050,- inkl. enkel lunsj

● Ny dato kommer: Innføring i nysgjerrigpermetoden, Gro Wollebæk

Gro Wollebæk er allmennlærer med fordypning i både naturfag, K&H og matematikk. Hun har bred erfaring med praktisk tilnærming, tverrfaglighet og formidling av naturfag i klasserommet. Gro har sittet i læreplangruppen i naturfag med Fagfornyelsen- nye lærerplaner 2020. Hun er ressurslærer i Nysgjerrigper, Norges Forskningsråd. Videre er hun forfatter av bøkene Spire - naturfag for småskolen 1-4.

Kurs del 1 gir en innføring i nysgjerrigpermetoden. Det er en forelesning som viser ulike tilnærmingsmetoder til kjerneelementet Naturvitenskapelige praksiser og tenkemåter i fagfornyelsen. Vi ser på konkrete eksempler fra klasserommet og hvordan man kan jobbe tverrfaglig med dette i skolen. Det hele knyttes opp mot kjerneelementer, kompetansemål og dybdelæring i den nye læreplanen. Vi vil også se på hvordan den nye læreplanen i naturfag er utarbeidet og oppbygd. Kurs del 2 er en praktisk del der vi sammen skal gjøre konkrete, morsomme og enkle forsøk og arbeidsoppgaver.

Kurset er todelt:

 • Forelesning med innføring i nysgjerrigpermetoden 10:00-12:30
 • Felles lunsj for alle (inngår i billetten) - 12:30-ca. 13:15
 • Praktisk del med forsøk og arbeidsoppgaver - 13:15-16:00

Det blir lagt opp til en sosial samling etter kursslutt dersom det er ønske om det. Mer info kommer.

 • Kurset passer for: lærere på 3./4.-10.trinn
 • Kursets varighet: ca. 2 timer+
 • Antall plasser: 18stk (min. 6)
 • Pris: 450,- inkl. enkel lunsj

● 2020: Tema: Intensive lesekurs og klasselesekurs, Martin Fyrileiv

Martin Fyrileiv er mannen bak Lesevinduet. Han er lesekurslærer på femte året, og har vært lærer i snart 11 år. Martin jobber på Høknes barneskole i Namsos. Han kurser lærere i å holde intensive lesekurs for elever på barne- og ungdomsskolen gjennom PPT lokalt. Han er også barnebokforfatter og debuterte med Bergtatt: Portvokteren i 2014. Martin brenner for å gjøre skolehverdagen enklere for lærere flest, men er spesielt opptatt av leseopplæringen og intensive lesekurs for elever i grunnskolen som henger etter i leseutviklingen.

Temakurset Intensive lesekurs og klasselesekurs handler om planlegging og gjennomføring av intensive lesekurs for elever som strever med lesingen, samt overgangen fra lesekurset til klasseommet, Det passer for lærere som arbeider med elever fra 3./4.trinn og ut ungdomstrinnet (inkludert elever i videregående skole som er på lavere nivå). Kurset har også med en del om klasselesekurs, som skiller seg fra de intensive lesekursene. Modellen er helhetslesing (abc-fasen) etter Jørgen Frost og Vigdis Refsahl. På kurset får man også tips om hvordan man kan tilpasse læreboktekster til elever som sliter med lesing, finne nivået på de forenklede tekstene, og appen «Office lens, engasjerende leser (Office 365).

● 2020: Tema: Pedagogisk bruk av digitale enheter, Siv Kristin Bendiksen

Mer informasjon kommer.

Temakurset Pedagogisk bruk av digitale enheter tar for seg blant annet en faglig bruk av iPad som verktøy i læringsarbeidet, og er fokusert på praktiske tips og ideer.

Publisert: 9. desember 2019
Endret: 7. februar 2020

Andre interessante innlegg på Malimo.no


Deprecated: Filen Tema uten comments.php er foreldet siden versjon 3.0.0 med ingen alternativer tilgjengelig. Vennligst inkluder en comments.php-mal i ditt tema. in /nas/content/live/malimoas/wp-includes/functions.php on line 5613

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *