Malimo mini-crafts

Malimo Mini-Crafts er en stor, voksende og småprosjektserie som kun er tilgjengelig på Malimo.no. Disse småprosjektene tror jeg man kan ha nytte og glede av sammen med barna. Formålet er mestringsopplevelser, kreativt og taktilt arbeid, finmotorisk trening – og ikke minst hyggelige stunder sammen. Bruk dem gjerne som utgangspunkt og la barna få fritt spillerom og skape noe eget. 🙂 Prosjektene skal alltid være enkle å gjennomføre, kreve lite ressurser utstyrsmessig, være fine å gi bort som gaver og oppmerksomheter - og gi et fint sluttprodukt for alle. De kan brukes i forbindelse med at man lærer ulike bokstaver, for å markere ulike merkedager, for å lage julegaver og pynt på juleverksted og for enkle oppgaver i kunst og håndverk.

Alle prosjektene er gratis de første 48 timene. Mange vil alltid være gratis. For abonnenter på Malimo.no er alle fritt tilgjengelig alltid. Meld deg på varsler under. 🙂

Det er stor variasjon, både i innhold og vanskelighetsgrad! Noe vil passe for de yngre, og noe for de eldre. Det må man se an mot barna man har. Kanskje kan det også være noen kjekke prosjekter for voksne? 🙂 Jeg har brukt disse med alt fra 4-åringer og opp til 10.trinn, alt handler bare om tilpassing, kontekst og hva man legger i det. Utvid oppgavene med skriving av beskrivelser, logg og rapport.

Publiseringsplan for Malimo Mini-Crafts

Planen er å publisere ett til to nytt prosjekt hver uke, men det kan også bli litt i rykk og napp. Ønsket mitt er å komme opp i en firesifret samling før jeg gir meg! Når et nytt prosjekt legges ut vil e-postvarsel sendes ut, prosjektet legges ut på Facebook og Instagram. Noen prosjekter er gratis i 48t og andre er gratis alltid. Meld deg på for å få varsel om nye tillegg her (egen liste)!

Selv om du får mailer fra meg fra før av så må du registrere deg her for å spesifikt få varsel om akkurat disse innleggene. 🙂 De vil ikke sendes ut fast på nyhetsmailer ellers, kun sporadisk.

Voksende samling - jeg tar i mot ønsker!

Alle typer småprosjekter blir samlet på denne siden, så den kan være grei å merke seg til senere. Jeg kommer til å legge inn flere i rykk og napp etter som inspirasjonen slår meg. 🙂 Har du ønsker eller forslag til ulike oppgaver? Er det et tema dere skal i gang med? Legg igjen en kommentar nedenfor så er jeg behjelpelig hvis jeg kan!

Tematiske oversikter!

Alle småprosjektene ligger sortert etter type på denne hovedsiden. Da kategoriserer jeg dem etter hva de faktisk er: papirprosjekter, varierte teknikker, søm mm. For å se på dem etter tema kan du klikke deg inn på disse sidene:

Andre kjekke ressurser!

Crafts merket med stjerne er alltid gratis. Alle andre er gratis første 48t! ♥ Meld deg på for å få varsler. De legges også ut på Facebook / Instagram!

JUL OG VINTER!

VALENTINE OG MERKEDAGER

VÅR OG PÅSKE!

EVENTYR

HØST OG HALLOWEEN

ALLE PROSJEKTER MED DYR

BOKSTAVENE A-H

BOKSTAVENE I-Q

BOKSTAVENE R-Å

VERDENSROMMET

Papir og lim - figurer, bokmerker, kort mm.

Mange av disse figurene kan brukes for å dekorere kort, prosjektarbeid, veggaviser o,l. De kan fungere som bokmerker, man kan ha rollespill med dem (spesielt når de er festet på ispinner), lage animasjonsvideoer, fortellinger, bruke dem som skrivestartere, muntlig arbeid/dialog og mye, mye mer.

Varierte teknikker

Noen av prosjektene innebærer ulike og litt spesielle teknikker. Disse vil samles under denne overskriften. Det er blant annet veving, origami, 3D-effekter og mer.

Nål og tråd - enkle sømprosjekter

Prosjekter som innebærer søm - nål og tråd samles her. Det kan være sying av enkle figurer av filt, broderier og lignende. Broderioppskriftene passer også godt til å perles eller bygges av lego på brett, med mathlink cubes o.l. Påske-figurer, norsk flagg, samisk flagg og mye mer.

13 svar til “Malimo mini-crafts”

    • Hei, ja man må enten lime dem sammen eller så kan man prøve å sy dem sammen. 🙂

  1. Hei!

    Er det mulig å lage slike små filtfigurer av hund, katt, vanlige husdyr etc? Har sydd med både 4.trinn og 5.trinn i desember, og de har lyst til å sy mer. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Publisert: 7. februar 2020
Endret: 19. mars 2023

Gratis ressursbibliotek for medlemmer

Klikk deg inn på ulike tema/emner for å finne tilgjengelige gratisressurser for medlemmer på Malimo.no! Alt er på nynorsk og bokmål, mye finnes også på engelsk! 🙂