Malimo mini-crafts

Malimo Mini-Crafts er en stor, voksende og gratis småprosjektserie som er fritt tilgjengelig på Malimo.no. Disse småprosjektene tror jeg man kan ha nytte av og glede av sammen med barna. Formålet er mestringsopplevelser, kreativt og taktilt arbeid, finmotorisk trening – og ikke minst hyggelige stunder sammen. Bruk dem gjerne som utgangspunkt og la barna få fritt spillerom og skape noe eget. 🙂

Prosjektene skal alltid være enkle å gjennomføre, kreve lite ressurser utstyrsmessig, være fine å gi bort som gaver og oppmerksomheter - og gi et fint sluttprodukt for alle. Jeg har alltid likt å sysle med småhobbyer. Strikking og scrapbooking er noe jeg har brukt tusenvis av timer på helt siden jeg var liten. Søm ble jeg aldri spesielt god på - men kjekt var det (man trenger jo ikke alltid være best for at noe skal være gøy!)! Dette er også noe jeg har hatt glede av i klasserommet, både i forbindelse med at man lærer ulike bokstaver, for å markere ulike merkedager, for å lage julegaver og pynt på juleverksted og for enkle oppgaver i kunst&håndverk.

Det er stor variasjon, både i innhold og vanskelighetsgrad! Noe vil passe for de yngre, og noe for de eldre. Det må man se an mot barna man har. Kanskje kan det også være noen kjekke prosjekter for voksne? 🙂 Jeg har brukt disse med alt fra 4-åringer og opp til 10.trinn, alt handler bare om tilpassing, kontekst og hva man legger i det.

Publiseringsplan for Malimo Mini-crafts

Planen er å publisere ett nytt prosjekt hver uke ut 2020, med forbehold om sykdom og med unntak av i ferier. Ønsket mitt er å komme opp i en firesifret samling før jeg gir meg! Slik er publiseringsplanen lagt opp:

  • Tirsdag: Ukens mini-craft publiseres på Instagram @malimomaren
  • Tirsdag: E-post sendes til de som ønsker varsel (registrer deg under)
  • Torsdag-søndag: Ukens mini-craft deles på Facebook

Meld deg på for å få varsel om nye tillegg her (egen liste)!

Selv om du får mailer fra meg fra før av så må du registrere deg her for å spesifikt få varsel om akkurat disse innleggene. 🙂 De vil ikke sendes ut fast på nyhetsmailer ellers, kun sporadisk.

Voksende samling - jeg tar i mot ønsker!

Alle typer småprosjekter blir samlet på denne siden, så den kan være grei å merke seg til senere. Jeg kommer til å legge inn flere i rykk og napp etter som inspirasjonen slår meg. 🙂 Har du ønsker eller forslag til ulike oppgaver? Er det et tema dere skal i gang med? Legg igjen en kommentar nedenfor så er jeg behjelpelig hvis jeg kan!

Papir og lim - figurer, bokmerker, kort mm.

Mange av disse figurene kan brukes for å dekorere kort, prosjektarbeid, veggaviser o,l. De kan fungere som bokmerker, man kan ha rollespill med dem (spesielt når de er festet på ispinner), lage animasjonsvideoer, fortellinger, bruke dem som skrivestartere, muntlig arbeid/dialog og mye, mye mer.

Ugler - figurer&kort

Enkel papirpåskekylling

Kommer 🙂

3D hjerte-kort

Blåveis - figurer&kort

Kommer 🙂

Løve-bokmerke

Hvitveis - figurer&kort

Kommer 🙂

Påskefigurer

Hestehov - figurer&kort

Kommer 🙂

Varierte teknikker

Spikerbilde: hjerte

Regnbue-makrame

Kommer 🙂

Kommer 🙂

Nål og tråd - enkle sømprosjekter

Påskekylling - søm

Stor kylling / påskekylling

Kommer 🙂

Kommer 🙂

8 svar til “Malimo mini-crafts”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Publisert: 7. februar 2020
Endret: 12. september 2020

Gratis ressursbibliotek for medlemmer

Klikk deg inn på ulike tema/emner for å finne tilgjengelige gratisressurser for medlemmer på Malimo.no! Alt er på nynorsk og bokmål, mye finnes også på engelsk! 🙂