11 påskeaktiviteter og prosjekter

1. Påskeegg "doily"-kunst

I dette prosjektet bruker man ulike medium for et fantastisk fint sluttresultat. Avhengig av størrelsen på prosjektet kan de brukes til ulike ting - for eksempel veggpynt eller for eksempel et påskekort.

2. Påskeegg med svart lim

Et annet artig prosjekt der man kan se ulike prosesser er slike påskeegg med svart lim. De ser utrolig stilige ut når man stiller dem opp sammen og viser frem ulike mønster og fargekombinasjoner.

3. Regnbuekunst med kaniner

I dette prosjektet kan man bake inn vårfølelsen i påskeprosjektet ved å bruke regnbuer i kunsten sin. Regnbuen lages i bakgrunnen og kaninen legges til på toppen. Kanskje kan dere bruke kanin-malene som ligger i ressursbiblioteket?

4. Akvarell-egg-kunst

Dette er en enkel teknikk der man bruker en oval pepperkakeform for å stemple mange overlappende påskeegg. Mal med akvarellfarger og lær samtidig og primærfarger eller blanding av farger.

5. Funky påskekaniner

I dette prosjektet kombinerer man flere ulike teknikker for å lage noen skikkelig kule påskekaniner. Artige å dekorere klasserommet med rundt påske!

6. Gress-egg-hoder!

Dette er et klassisk vår/påske-prosjekt, ofte gjort med melkekartonger og karse. Man kan også tømme egg og plante vanlig gress inne i dem. Det er alltid artig å følge med på at spirene gror. Plant i bomull og sett dem i vinduskarmen.

7. Enkle påskekort

Tegn overlappende egg-former og fyll dem inn enten med border for å tegne påskeegg, eller med nebb+øyne for å lage kyllinger innomellom. Tegn på lange ører for å få kaniner. Et enkelt og artig prosjekt. Veldig kjekt å se hvor ulike resultater elevene får selv om de bruker samme ide! 🙂

8. Pappfat-masker

Kjempeartige og enkle kaninmasker. Bruk dem i et rollespill for eksempel!

9. Trolldeig-egg

Trolldeig er en klassiker. 🙂 Utrolig enkelt, rimelig med tanke på ingredienser, og et fint resultat som elevene kan ta med seg hjem! Kanskje kan man lage en felles bukett i klasserommet av avklipte grener og alle elevene sine egg?

10. Kanin-silhouett-kort

Superenkelt og superkoselig! 🙂 Bruk den samme teknikken for å lage andre typer kort også, for eksempel kyllinger eller egg. Det kan være en grei måte å differensiere oppgaven på. Bruk en pompom eller dusk for å gi kaninen en fluffy hale!

11. Påskekanin-mal

Til flere av disse prosjektene kan du bruke malen jeg har lagt ut i ressursbiblioteket! 🙂 Bruk disse malene kreativt til kunstprosjekter, til skriving og andre arbeid knyttet til vår/påske. Heng dem opp på veggen, lag kort, lim dem inn i arbeidsboken - hva enn dere måtte trenge. Kanskje kan dere skrive en faktatekst eller en fatasitekst om kaninen? 🙂

Publisert: 13. mars 2019
Endret: 15. mars 2021

Ett svar til “11 påskeaktiviteter og prosjekter”

  1. Utrulig mange gode tips til kva ein kan lage med klassa si! Veldig greitt for den som ikkje har tid, krefter eller kunnskap sjølv til å finne på noko til slike anledningar!🤗🙌

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *