Ideer til barn som liker rolle- og fantasilek

Fri lek med ulikt støttemateriell støtter opp under språkutviklingen og utvikler ordforråd. Forskning viser at den frie leken stimulerer barnas språkutvikling bedre enn voksenstyrt opplæring. Med disse konkretene kan man også skape nysgjerrighet og interesse for verktøy og bygging, leke rollespill og utvikle grunnleggende ferdigheter – og ikke minst sosiale ferdigheter gjennom leken. Relasjoner er kjernen i all læring.

Telle- og dyrefigurer for fantasilek og matematikk

Samtidig som disse tellefigurene åpner for fantasilek har de også mange bruksområder innen matematikken. Man kan sortere dem etter ulike egenskaper, lage mønster, telle og ikke minst regne med dem.

Tellefigurene er kreativt utformet og laget i et mykt men stødig gummimateriale. De er slitesterke og kan lekes med i lang tid. Disse er egnet for barn som er 3+.

Andre gode ideer...

Ekstra store dyrefigurer

Disse dyrene er større enn "vanlige" dyrefigurer, noe mange barn virker å sette pris på. Se på størrelsen på bildet nederst til høyre for et eksempel med hunden fra Pets-settet. Det finnes flere ulike sett, og alle legger til rette for kreativ fantasilek og ikke minst utvikling av sosiale ferdigheter. Lek legger også til rette for å bygge relasjoner.

New Sprouts-serien

New Sprouts er en flott serie med matvarer og gjenstander for realistisk rollespill plassert i hverdagslige gjøremål. Innholdet strekker seg fra matlaging og rengjøring, til verktøykasse og doktorsett, hagesett og frisørsett og mer.

Alle settene er i høy kvalitet og er solide. De skal tåle barnas lek i lang tid. Friske, fine farger og variert innhold legger til rette for kreativ lek, rollelek og fantasilek. Flott for både styrt og fri rollespill. Alle settene har en god gummiaktig følelse selv om de er faste og er laget med fine detaljer.

Andre tema-sider med ideer!