Skoleslutt: Ideer til slutten av skoleåret

Skoleslutt og månedene før er en utrolig travel tid. Det er mye som skal gjøres og læres før siste skoledag kommer, samtidig som man kanskje har behov for å senke skuldrene bittelitt etter et langt skoleår med et hardt kjør. Jeg har samlet noen ideer som kan være nyttige på oppløpssiden! Noen av  skoleslutt-tipsene passer kanskje overhodet ikke for dine elever, da er det bare å hoppe over og gå til neste! 😉

Redigerbar tekst!

Utendørsaktiviteter - selvsagt!

Det finnes tusenvis av ting å gjøre ute, alt fra å bare ta med læreboken ut og til mer planlagte uteopplegg. Jeg har lagt ut en skattejakt i ressursbiblioteket som du kan skrive ut og bruke. Den kan redigeres fritt etter egne ønsker og lokale variasjoner: Skattejakt 2 [Redigerbar].

Andre ting man kan gjøre ute er: stafett, "bokklubb", lesesirkel, stave øveord eller gloser med kroppen (noen dirigerer, de andre ligger på bakken) og mye mer. En tøysete og morsom aktivitet (ikke bare til skoleslutt)er strømpebuksebowling. Billig og artig!

Natursti med sesongtema!

Denne ligger gratis i ressursbiblioteket, fritt tilgjengelig for alle! 🙂

Repetisjon før skoleslutt med Sommerbøker

Sommerboken 1-2 og Sommerboken 3-4 er flotte for å repetere emner elevene har hatt i år. De kan brukes mot slutten av året, eller ved oppstart i august. Sommerboken 5-7 er også tilgjengelig! 🙂

Tid for skoleslutt! En samling med faglige, sosiale og artige tips til inne- og uteaktiviteter på tampen av skoleåret! Repetisjon, læring og lek i ett!
Det skal ikke så mye til! 😉

Bake muffins og repetere måling!

Litt baking er alltid kos, og muffins er heldigvis ikke det dyreste prosjektet man kan ha på skolekjøkkenet. En enkel basisoppskrift og litt konditorfarge i kremen så har man plutselig superlekre cupcakes! 😉 Flott for å repetere ulike målebegreper og regne om mellom de ulike enhetene. For enkle oppskrifter se på Matprat.no her! De har en veldig enkel omregning der du kan velge antall porsjoner som skal bakes. På den måten kan du også enkelt lage oppgaver til elevene med fasit (for eksempel tredoble oppskrift, femdoble osv).

Ha ulike småprosjekt i K&H!

Jeg har samlet en hel haug med artige sesongideer og prosjekter på Pinterest - de kan du finne her! Mange krever veldig lite forarbeid, men gir likevel et fint resultat. 🙂 Ofte kan dette være en fin måte å få brukt opp rester etter ulike andre prosjekter man har hatt dette skoleåret! 🙂

Husk at jeg også har en stooooor samling med slike småprosjekter gratis i ressursbiblioteket: Malimo Mini-Crafts! 🙂

Lag en Minnebok til skoleslutt

Dette er en hyggelig måte å oppsummere skoleåret på. Det er ekstra deilig at opplegget er selvdifferensierende slik at det kan brukes med suksess av både store og små. 🙂 Du finner minneboken her.

Gå på besøk på et gamlehjem

Dette er ikke noe som trenger å gjøres spesielt på slutten av året, men er en fin ting å gjøre uansett årstid. Hvis man har litt ledre elever kan man kanskje ta med de eldre ut på en gå/trille-tur? Det skal ikke så mye til for å spre litt glede i nabolaget rundt skolen. Dersom en tur ut ikke er aktuelt kan man spille brettspill, lese for dem, synge eller andre sosiale ting.

Prosjekt med å lage olabil

Dette er åpenbart ikke et prosjekt som er gjort på et kvarter. Det krever planlegging. Samtidig er det ikke slik at det er umulig å få laget en veldig god olabil på sløyden, dersom man går inn for det. Det finnes gode hjelpemidler på nettet, og mange entusiaster som deler tips! På Olabil.no ligger det en liten gullgruve. 🙂 De har også lagt ut tegninger! MAXBO har lagt ut en film som viser hele prosessen, og den er i alle fall grei å vurdere opp mot elevgruppen for å se om dette er et praktisk prosjekt det kan klare!

Tid for skoleslutt! En samling med faglige, sosiale og artige tips til inne- og uteaktiviteter på tampen av skoleåret! Repetisjon, læring og lek i ett! Vannkrig i utegymmen!

En pose med vannballonger koster ikke all verden! Når det er skikkelig varmt ute så kan dette bli til en gymtime med høy intensitet. Det er greit å avklare ulike friområder slik at man rekker å puste litt innimellom alle ballongene! 🙂 Det kan også være lurt å dele inn elevene i ulike grupper eller lag. Noen kan være på friområdet og så må man bytte når du blåser i fløyte eller lignende. Det er en grei måte å moderere leken på, spesielt hvis man har en gruppe som kan ta litt av.

Lage et vannbasert kunstverk på veggen

Dette syns jeg ser kjempeartig ut - og det passer jo veldig bra å prøve etter at man eventuelt har hatt vannkrig i gymmen!

Tid for skoleslutt! En samling med faglige, sosiale og artige tips til inne- og uteaktiviteter på tampen av skoleåret! Repetisjon, læring og lek i ett!
Takk for i år - på norsk eller engelsk!

Skoleslutt-diplomer

En artig måte å runde av aller siste skoledag på er å dele ut skoleslutt-diplomer! Det er en rimelig måte å si takk for i år, samt dele ut litt skryt på. 🙂

Hvis du har noe du liker å gjøre på slutten av året tar jeg gjerne i mot tips! 🙂

Publisert: 16. mai 2017
Endret: 29. mai 2023

Deprecated: Filen Tema uten comments.php er foreldet siden versjon 3.0.0 med ingen alternativer tilgjengelig. Vennligst inkluder en comments.php-mal i ditt tema. in /nas/content/live/malimoas/wp-includes/functions.php on line 5613

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *