«Sladreplakat» [Redigerbar]

Før du forteller...

Disse tre plakatene er i A3-format (men de kan også skrives ut i A4 selvsagt). Heng den opp på klasseromsdøren eller på veggen. Det er med tre ulike design litt tilpasset aldersgruppene.  Overskriftene er låst til siden, og de kommer både på nynorsk og bokmål. Du kan redigere tekstpunktene til å passe best mulig med egen elevgruppe.

Hele poenget her er å tenke seg om før man "sladrer", og ikke minst utvikle en forståelse for hva som faktisk er sladring og hva som ikke er det! Mange ganger er det både viktig og riktig å si i fra - andre ganger trenger man ikke det. Ta derfor tittelen "Sladreplakat" med en klype salt. 😉 Det er et veldig negativt ladet begrep som kan forhindre at elever tør å si i fra om ting de faktisk burde si i fra om.

NB! LES DETTE FØR BRUK! Det er ekstremt viktig å tilpasse plakaten til forholdene i klassen. Mange barn er redde for å si i fra når de ser noe som ikke er bra. Under feil forutsetninger kan en slik plakat hindre dem ytterligere i å si i fra. Barn skal være trygge i skolesituasjonen. Vurder derfor teksten på plakaten nøye. Et fint punkt å ta med hos de minste kan være Gir det meg vondt i magen av å gå og vite dette? Mageknip kan være en fin målestokk for om noe er greit eller ugreit. Har de vondt i magen på grunn av noe så skal de også kunne betrygges om at det eventuelt ikke er noe farlig.

Last ned her: Sladreplakater

NB! Når du klikker på linken for å laste ned vil den automatisk starte nedlasting. Dersom du har sperre på popups på i nettleseren kan den stoppe nedlastingen. Da må du slå den av. 🙂

Andre diplomer og oppmerksomheter

Publisert: 5. august 2018
Endret: 21. juli 2019

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *