Ideer til barn som liker å spille

Spill har ofte en fantastisk effekt der det tar noe som er ganske A4 og ikke nødvendigvis spennende.. og gjør det til en lek. Å spille seg til læring er noe jeg har veldig troen på, og har god erfaring med. Alle spillene under er utprøvd og "godkjent" etter Malimo-standarden. Det finnes så utrolig mange spill på markedet og det er viktig at de har en læringsfunksjon. Det gjelder både faglig innhold, og for utviklingen av sosial kompetanse og å bygge relasjoner.

Rollespill/rolellek, bygging og roboter

Disse spill-variantene har fått sine egne sider, så klikk deg inn på det du vil se mer om via bildene under.

Spill med innhold knyttet til matematikk

Disse spillene er knyttet til de ulike regneartene og litt mer. Artige måter å jobbe med tall og regning! Klikk på bildet av hvert enkelet spill for å lese mer om det, eller bla lenger ned og se på resten av utvalget.

Andre gode ideer...

Spill knyttet til logikk, kritisk tekning, strategisk tenkning og geometri

Se på videosnuttene for å se på disse artige spillene. Her må man tenke, prøve og pusle.

Andre artige spill

Spillet handler om å finne det riktige robothodet på spillebrettet. Man rister spillkulen som generer en tilfeldig sammensatt robot – den velger øyne, nese, munn og ansikt. Alle kan lete etter dette robotansiktet, eller kun spilleren som ristet. Det spørs om man vil ha et spill med litt tempo, eller et roligere spill. Man kan også bruke et timeglass mens den ene spilleren leter. Spilleren som finner robothodet får en brikke, og første spiller som får fem brikker vinner.

Disse fire buzzerne har ulike lyder og passer dermed perfekt i en quizlek eller lignende i klasserommet. Artig vri på undervisningen!

Hver av buzzerne har tydelig ulik lyd slik at det skal være enkelt å høre hvilken gruppe det er som slår på den først. Hver buzzer måler ca 9cm. Du trenger to AAA-batterier til hver buzzer (ikke inkl).

Denne store magnetiske spinneren kan enkelt henges opp på en whiteboard-tavle eller andre plasser magneter kan festes. Man kan skrive rett på spinnerplatene med whiteboardtusj, og så tørke det av etterpå. Spinneren måler 40cm, og det følger med tre spinnerplater som er tosidige. Skriv på elevenes navn, aktiviteter som skal gjøres, regnestykker, svar på stykker, endinger, konsonantforbindelser, diftonger osv. Kun fantasien som setter grenser.

Spill og lek knyttet til sortering, telling og mengder

Klikk på bildene under for å se nærmere på spillet/leken.

Andre tema-sider med ideer!