Topp 10 favoritt-ting til skolestart!

Malimo - Topp ti favoritter av kjekke ting til klasserommet. Klar for skolestart! Digger spesielt #7 og #9!

Jeg har alltid elsket materiell til kontoret. Virkelig elsket! Det virker jo bare logisk at jeg skulle bli lærer... Jeg er kjent for å samle på penner, tusjer, fargeblyanter, fargestifter - og særlig søte notatbøker. (Det er alltid plass til en til - ikke sant?)

En av de beste tingene jeg vet med skolestart er å skaffe nye ting til meg selv og klasserommet (aller mest til meg selv hvis jeg skal være helt ærlig...). Jeg er veldig glad i å arbeide med stasjoner, og å handle småting som kan brukes der er herlig! Det er kjekt å fordele blyanter, viskelær, sakser og tusjer i bøtter mens jeg i hemmelig fantaserer om at alle tusjene vil ha toppen på når julen kommer!

Jeg fikk lyst til å dele mine favoritter med dere! Jeg skriver kjøpestedet i parantes helt til slutt! Aller mest så har jeg lyst til å høre om dine favoritter! Del dem med meg i kommentarfeltet nederst! Jeg er sikker på at jeg har plass til enda mer ting. (Egentlig ikke, men jeg skal jammen prøve likevel! ;-))

 

Malimo - Topp ti favoritter av kjekke ting til klasserommet. Klar for skolestart! Tusjer med bred tupp!

1. Crayola Broad Tip Markers

Crayola er fantastisk! Mine favoritt-tusjer er dette settet med "Ultra-Clean Washable Markers" - fordi de er faktisk vaskbare! Jeg tegnet med en av dem på en gammel t-skjorte, bare for å se om jeg kunne vaske det vekk. Suksess! I tillegg er det veldig lett å vaske vekk merker fra disse på pulter og andre ting man ikke vil ha merker på!Jeg liker også at tippen er bred, slik at jeg kan skrive både tynne og tykke bokstaver. Med sterke farger er de godt egnet til å lage plakater og oppslag syns jeg! (Kjøpt på eBay)

Malimo - Topp ti favoritter av kjekke ting til klasserommet. Klar for skolestart! Fantastiske flair tusjpenner!

2. Paper Mate Flair Tusjpenner

Hvis du følger noen amerikanske lærere på Pinterest eller Instagram har du helt sikkert sett disse tusjpennene før: Flair pens!De har fantastiske farger, og mange liker å bruke dem til sine egne lærerplanleggere, rette prøver, skrive meldinger og mer. Jeg er så utrolig svak for (tusj)penner med herlige farger at jeg ikke klarte å la være. Vips, så hadde jeg mitt eget sett!

De er utrolig behagelige å skrive med, og har et godt utvalg med farger. Disse kommer jeg garantert ikke til å låne bort til elever - og ikke kollega heller, så langt jeg kan unngå det. 😉 Plutselig mangler jeg halvparten! 😛 (Amazon)

Malimo - Topp ti favoritter av kjekke ting til klasserommet. Klar for skolestart! Jumbo grip-blyanter!

3. Faber-Castell Jumbo Grip Blyanter

Det er ikke alltid godt egnet å skrive med tusj/penner, og når det kommer til fargelegging foretrekker jeg alltid fargebylanter! (Mye mindre stress når man farger utenfor linjene også. Seriøst, hvordan klarer ungene å få det så fint?)

Disse Jumbo Grip-blyantene fra Faber-Castell er glimrende for barnehender (for voksne også, altså!). De har små gummiprikker som gir de små et godt grep, uten at de må tviholde på blyantene. Jeg har lagt merke til at flere slapper av mer i hånden når de fargelegger med slike (noe jeg også har merket selv!). Det finnes også vanlige gråblyanter med de samme gummiprikkene (den vises øverst på bildet!) (Norli)
Malimo - Topp ti favoritter av kjekke ting til klasserommet. Klar for skolestart! Tusjpenner som kan viskes ut!

4. Pilot Frixion Colors Tusjpenner

Disse Frixion Colors tusjpennene fra Pilot virker kanskje overflødige siden jeg har de nydelige Paper Mate Flair tusjpennene? Feil! Det som er så herlig med disse er at de ikke bare har flotte farger - men også at de kan viskes ut! Derav navnet "Frixion". På hver topp er det et slags viskelær som enkelt fjerner det du har skrevet. Dette gjør disse til mine favoritt-tusjpenner for å rette prøver og gi tilbakemeldinger. Jeg vil at språket mitt skal være presist når jeg gir tilbakemeldinger. Det tar seg jo utrolig dårlig ut med masse utkryssede ord og retting kommer fra læreren... Jeg har en evne til å hoppe over bokstaver, så retting er av og til nødvendig! (Notabene/Norli)

Malimo - Topp ti favoritter av kjekke ting til klasserommet. Klar for skolestart! Perfekte bokstavbrikker - med ÆØÅ!

5. Bananagrams

Bananagram er flotte til å spille det kryssord-lignende spillet de er laget for - men også til sååå mye mer! Jeg bruker dem til norskstasjoner, arbeidsark med ordarbeid, språkopplærings-oppgaver, vokaler/konsonanter, staving og ordforrådsoppgaver. Mulighetene er endeløse!Det finnes mange billigversjoner på eBay og Amazon, men jeg ville definitivt kjøpt originalversjonen. Da får du Æ, Ø og Å, pluss at kvaliteten er en helt annen. Det første settet jeg kjøpte var en billigversjon. De var hule, hadde skjeve bokstaver som ble slitt vekk veldig fort og som hadde løse plastbiter.. Ikke veldig kjekt når man skal lage en artig arbeidsstasjon! (Norli)

 

Malimo - Topp ti favoritter av kjekke ting til klasserommet. Klar for skolestart! Post-It og punch for belønning og mattekonkreter!

6. Post-Its & Punch

Denne sommerfugl-punchen kjøpte jeg for å bruke til scrapbooking. Det er en Martha Stewart-punch. Jeg bruker den til å stanse ut sommerfugler som vi bruker til mange ulike formål. Noen dager kan jeg bruke sommerfugler som belønning, der de fungerer som en slags valuta. Hvis f.eks klassen tjener nok sommerfugler kan de veksle dem inn i litt lenger friminutt og lignende.Jeg har arbeidsark som ber elevene om å illustrere ulike mengder, og på mattestasjoner setter jeg ut ulike puncher og ark. Da kan elevene stanse ut så mange som de trenger for å lage mengdene de skal, eller for å regne med. Hvis man puncher på en post-it med bredt limfelt vil sommerfuglene bli klistrelapper! (Bikuben.com)

Malimo - Topp ti favoritter av kjekke ting til klasserommet. Klar for skolestart! Ekstra store perler som mattekonkreter!

7. Store Perler

Størrelsen vises ikke så godt på bildet, men disse perlene er mye større enn de vanlige perlene man normalt bruker. Disse kan også brukes til perling selvsagt, men jeg foretrekker å bruke dem som mattekonkreter!

Med et brett som dette på bildet kan elevene bygge ulike mengder i en matteoppgave. Den visuelle støtten er helt nødvendig for enkelte elever, men også nyttig for de fleste! Med slike perler kan man visualisere addisjon, subtraksjon, multiplikasjon og divisjon på en enkel måte, og elevene får en bedre forståelse for konseptene.Mulighetene er endeløse! Jeg må bare motstå fristelsen til å sortere perlene etter farge.. det hadde ikke holdt seg i en dag en gang! 😉 (Staples)

Malimo - Topp ti favoritter av kjekke ting til klasserommet. Klar for skolestart! Ulike terninger og bruk av dem.

8. Ulike Terninger

Jeg elsker å spille spill i klasserommet (lekende læring!♥), og på grunn av det har jeg terninger i mange størrelser og former. Å bruke dem til matteoppgaver er en selvfølge. Trill, bruk tallene til alle fire regnearter. Dette er en klassiker på mattestasjoner.Jeg bruker også terningene til ulike "trill og skriv"-oppgaver. Hver gang man triller terningen bestemmes hovedperson, setting, gjenstander, nøkkelord osv. De triller ut en skrivestarter!

Enda et triks er å ha en terning med det eksakte antallet elever i klassen din. Trill for å fordele oppgaver - det fungerer glimrende! (Søstrene Grene, eBay, Amazon)
Malimo - Topp ti favoritter av kjekke ting til klasserommet. Klar for skolestart! Filtkuler, perfekt som mattekonkret OG oppmerksomhetsstrategi!

9. Filtkuler

Slike tovede filtkuler er fantastiske! Ikke bare ser de flotte ut, men de er superpraktiske! Disse er kjøpt på Søstrene Grene for noen få kroner! Jeg bruker dem som mattekonkreter (alt som kan telles funker, ikke sant?), men enda viktigere: som en oppmerksomhetsstrategi.Jeg har en del elever som har "maur" i kroppen. De trommer med blynater, pirker og piller på alt mulig, og er omtrent klare til å gå ut av sitt gode skinn før friminuttet kommer. Når dette begynner å skje så gir jeg dem en slik kule eller to (uten å tiltrekke noe oppmerksomhet). Den kan bli kløpet, rullet, skvist og mistet på gulvet uten en lyd! Det hjelper eleven å holde fokuset til timen er over. Et flott hjelpemiddel til en billig penge!

Malimo - Topp ti favoritter av kjekke ting til klasserommet. Klar for skolestart! Farge-dabbere til klasseromsbruk!

10. Do-A-Dot Svampe-Tusjer

Disse herlige male-penn-dabberne kan definitivt brukes i K&H. Det hadde gitt mange utrolig stilige prosjekter! Jeg liker å bruke dem på arbeidsark også!Oppgaver som ber elever om å finne, markere, krysse ut, farge, velge, matche par osv er perfekte for slike svampe-tusjer. Hvis du noen gang har vært på bingo har du helt sikkert sett noen bruke svampe-penner for å markere tall med. Det blir så oversiktlig! Ett eksempel er oppgaver der vi jobber med å finne hva som ikke passer inn. Elevene "dabber" det som hører sammen, og skriver en forklaring ved siden av. Veldig enkelt! Alt som kan bryte opp i mønsteret av like oppgaver i klasserommet oppleves som veldig positivt! (eBay)

Malimo - Topp ti favoritter av kjekke ting til klasserommet. Klar for skolestart! Klesklyper til stasjoner og dekor!

11. Klesklyper (bonus-tips!)

Klesklyper i flotte farger kan selvsagt brukes til dekor! Jeg har hatt en hyssing hengende langs tavlen, i vinduet, på vegger, og så henger vi opp ulikt arbeid på dem. Enkelt og fargerikt!
Noe annet jeg liker å bruke dem til er stasjoner. Klesklyper kan jo også telles, så de fungerer flott til matematikk! I tillegg har jeg ulike oppgavekort der elevene skal markere ulike svar (gult = 10, rosa = 15 osv) på oppgaver.
På norskstasjoner bruker jeg oppgavekort der man skal bruke f.eks blå klesklyper til verb, røde til substantiv. Kanskje skal man bruke blå til vokaler, og gule til konsonanter? Uante muligheter! (eBay)
Dette er mine topp 10+1 favoritt-ting til skolestart! Og bare så det er sagt: jeg samarbeider ikke med noen av merkene ovenfor, dette er ikke snikreklame. Jeg er bare en lærer som elsker materiell! 😉 Jeg håper du får noen ideer og litt inspirasjon! Del gjerne innlegget med andre lærervenner!
Jeg vet at du har noen gode tips også! Jeg hadde blitt superglad hvis du vil dele dem med meg! Gleder meg til å høre hva jeg trenger, men som jeg ikke vet at finnes enda! 😉

 

Hjertelig hilsen
Signature
Publisert: 14. juli 2016
Endret: 24. juli 2019

8 svar til “Topp 10 favoritt-ting til skolestart!”

 1. Jeg kjenner meg så igjen! Tusjer, penner, viskelær, bøker 🙂 Hvor handler du de flotte tusjene? Jeg skal ha 1. trinn for første gang til høsten og gleder meg veldig! Er i full gang med forberedelser, så det hadde vært fint å få oppdatert utstyrsfronten her også 🙂

  -Caroline

  • Det er så godt å høre at det ikke er bare meg! :p Jeg har pinlige mengder, men jeg "trenger" dem alle. 😉 Jeg har lagt inn parentes hvor de ulike tingene er kjøpt, da blir det litt enklere å spore dem opp!

 2. Utrolig fine tips du gir! Jeg er også stor fan av snacksy kontormateriell, og vi har noen like favoritter. Her plukket jeg jammen opp et par til 🙂 Farger du klesklypene selv?

  • Kjekt at vi er flere i samme båt! 😀 Jeg har ikke farget disse selv, sparte meg den jobben. Søkte på "colored clothes pins" på eBay og da fant jeg dem. 🙂

 3. Det med filtkulene var en god ide, jeg har en pakke med slike liggende hjemme så de skal jeg putte i jobbveska mi 😉 Mange gode tips her, må nok kjøpe meg noen tusjer og penner. Har også kjøpt mange små post-it blokker på salg på Europris, tenkte hver elev skulle få hver si blokk. Bruke dem til utgangsbillett, notater osv. Ellers så liker jeg å gi elevene en liten gave når de starter på igjen etter sommeren, i år blir det en gøyal blyant og et figurviskelær pluss en kjærlighet på pinne. Legger det i selvklebende gjennomsiktige poser fra Søstrene Grene og henger på en liten hilsen. Klesklypene må jeg også bestille, har ei lang snor hengende på tvers over klasserommet hvor vi henger elevarbeider og diverse, lurt å henge de opp med klyper 🙂

  • Liker utrolig godt velkomstgaven din – det må være en super start på skoleåret. Elevene dine er heldige! 🙂 Post-it-lapper til utgangsbilletter er kjempelurt! Jeg så ikke de selvklebende posene da jeg var på Søstrene Grene, men skal skrive det ned. Mistenker at det blir en del turer dit fremover. 😉

 4. Mitt beste tips innen matte og tallforståelse/telling er tellesteiner. Har kjøpt masse pyntesteiner(upstairs bl.a.) Steinene ligger rolig på pulten/gulvet når de jobber. Har i 7 forskjellige fasonger og ca.200 av hver. De teller, lager tiergrupper, toergrupper osv. etter hvert adderer, subtraherer, multipliserer og dividerer de med steinene. Har også laget oppgaver der de gule er enere, røde tiere osv. så posisjonssystemet kan de også brukes til. Elevene jubler når de skal på tellesteinstasjonen. Med steinene kan de jobbe etter sitt nivå, eller sammen, så lærer de masse. Elsker steinene mine. ps. elsker tusjer og penner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *