Ideer til vitenskapsinteresserte barn

Mange barn liker å bygge, og koser seg med konsentrert lek på denne måten i timesvis. Konkreter for bygging kan brukes på flere måter, både til bygging, telling, regning, sortering, arbeid med farger og problemløsing. Handle gjennom å klikke på bildene i innlegget eller bla nederst på siden for en oversikt over produktene.

Anatomimodeller

Dette firedelte settet med anatomimodeller er kjempeartig! Hvert sett er satt sammen av mange ulike deler: hjertet har 29 deler, hjernen har 31 deler, overkroppen har 31 deler og skjelettet har 41 deler.

Myke modeller med tverrsnitt

Bildene under viser tverrsnittmodellene tilgjengelig på Bildene under  viser de ulike tverrsnitt-modellene. Disse er laget av et mykt skummateriale og har engelske benevnelser. De kan likevel fint brukes på norsk for å vise ulike deler. Variantene er: hjernen, hjerte, tann, øye, plantecelle, dyrecelle og en blomst.

Andre gode ideer...

Artig sett for å lære om magnetisme

Med dette settet kan man arbeide med og lære om magnetisme. Elevene får prøve seg frem med eksperimenter samtidig som de utvikler ferdigheter som observering, kritisk tenking og årsak/virkning.

Settet inkluderer: aktivitetsguide (engelsk), magnetiske stav, stang, to magnetiske ringer, magnetbar, to magnetiske baller, hesteskomagnet, tråd, 30 fargede brikker.

Store magneter for visualisering

Artige saker

Klikk på bildene til venstre for å finne hver enkelt ting.

Med Hydroponics-labben kan man se på hvordan planter spirer – både oppover og nedover. Man kan se hele planten 360°. Studer forskjellen på planten i vann, sand og jord. Settet inkluderer tre rør, tre frøholdere, tre stativ med write/wipe-merkelapp og aktivitetsguide.

Her er også noen artige forstørrelsesglass for å se nærmere på naturen rundt oss. Disse er ekstra store og passer godt til små hender. Forstørrelsen er på 4.5x. Se nærmere på planter og insekter, eller sett forstørrelsesglasset på bordet og undersøk. Hvert forstørrelsesglass har en fot som kan vippes ut slik at glasset står selv. Hvert forstørrelsesglass måler 20cm.

Den store oppblåsbare globusen kan skrives på med whiteboardtusj. En artig måte å arbeide med geografi, historie, klima, mm. Det følger med et reparasjonskit hvis man skulle trenge det, en aktivitetsguide og krok for å henge opp. Globusen er laget av vinyl og måler ca 68cm i diameter.

Store magneter er flott for å visualisere ulike konsepter, for eksempel kroppens oppbygging, solsystemet, matvarer, vannets kretsløp og ulike livssykluser. Størrelsen gjør at magnetsettene egner seg til både demonstrasjoner og som oppheng ellers.

Andre tema-sider med ideer!